Stiati ca...7 Curiozitati despre CREIERUL bebelusului

Creierul bebelusilor este un adevarat mister pentru parinti, deoarece ei nu reusesc sa inteleaga intotdeauna ce semnale le transmit cei mici prin gangurit, plans sau prin grimasele pe care le schiteaza.

Stiati ca...

curiozitati bebelusCreierul unui bebelus este doar la un sfert...

Toti copiii se nasc mai devreme, mai ales in ceea ce priveste dezvoltarea creierului. Creierul unui nou nascut este doar la un sfert din marimea totala a creierului unui adult. Medicii considera primele trei luni de viata ale bebelusului ca un al patrulea trimestru de sarcina, timp in care creierul bebelusului se dezvolta suficient pentru a deveni o fiinta sociala.

Creierul bebelusului creste rapid

Dupa nastere, creierul uman creste foarte repede, in asa fel incat pana la varsta de un an, creierul celui mic este dezvoltat deja in proportie de 60%. Creierul atinge marimea integrala in jurul varstei de 6-7 ani, dar se afla in continua dezvoltare pana la varsta de 20 ani.

Un bebelus se naste cu 100 miliarde de neuroni

Neuronii comunica si interactioneaza intre ei prin sinapse si acestea formeaza sistemele care ajuta la functionarea diverselor parti din creier. Un bebelus are mai mult de 1000 de trilioane de sinapse pana la varsta de 8 luni, iar pana la varsta de 10 ani pierde aproape jumatate din ele. De aceea, copiii trebuie stimulati prin diverse activitati, pentru a se dezvolta intelectual.[...]

Retail jobs

More: 7 Curiozitati incredibile despre bebelusi by Garbo

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri