Setari Cookie-uri

Anemia feripriva, cea mai frecventa deficienta nutritionala intalnita la copiii din Romania

Anemia feripriva apare ca o consecinta a nivelului redus de fier in organism si poate afecta persoane de toate varstele, insa copiii sunt cei mai vulnerabili. In Romania, 1 din 4 copii de varsta scolara sufera de anemie feripriva.

Cum putem sa ne ferim micutii de o asemenea deficienta?

In acest context, intrebarea este cum putem sa ne ferim micutii de o asemenea deficienta? Alimentatia joaca un rol esential in dezvoltarea armonioasa a organismului, iar parintii sunt primii care pot preveni instalarea acestei afectiuni, controland cu atentie dieta copiilor si asigurandu-se ca acestia primesc necesarul zilnic de fier. Printre alimentele bogate in fier se numara: ficatul de pasare, carnea rosie, pestele gras, ouale, lintea, legumele verzi si cerealele integrale, care, in combinatie cu alimente bogate in vitamina C, pot determina o mai buna absorbtie a fierului de catre organism.

La randul lor, medicul de familie si medicul pediatru joaca un rol esential in identificarea unei posibile probleme determinate de lipsa de fier.

In concluzie, sanatatea copilului, dar si a adultilor, depinde in mare masura de alimentatie. Un regim echilibrat poate face minuni, prevenind aparitia unor probleme mai serioase. Pentru ca organismul micutilor sa se dezvolte normal e important sa alegem cele mai potrivite alimente, contribuind la construirea unui comportament nutritional sanatos inca din primii ani de viata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.