Setari Cookie-uri

Obezitatea la copii: Specialistii spun ca se mosteneste

Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila.

Cei mai comuni factori ce favorizeaza instalarea obezitatii infantile sunt corelati cu perioada intrauterina sau postnatala. Astfel, obezitatea mamei, atat in timpul sarcinii cat si in perioada anterioara constituie o premisa pentru excesul de kilograme al celor mici. Mai mult decat atat, nutritia intrauterina deficitara asociata cu o crestere rapida in greutate dupa nastere, lipsa alimentatiei naturale la san, dieta artificiala foarte bogata in proteine in primul an de viata, dar si greutatea mare la nastere constituie un prim semnal pentru supraponderabilitate.”, explica Dr. Liliana Popa, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice in cadrul Spitalului Sf. Constantin si Clubului Bariatric Brasov.

Spitalul Sf. Constantin din Brasov a initiat cu succes in anul 2011 un program de chirurgie bariatrica, in cadrul spitalului privat putand fi efectuata toata gama de interventii pentru tratarea obezitatii. Echipa de chirurgi de la Brasov aplica preferential procedura Gastric Sleeve, pe cale laparoscopica sau transombilicala intrucat, pe baza experientei anterioare si a rezultatelor obtinute, s-a constatat ca este cea mai eficienta. Mai mult decat atat, medicii chirurgi si nutritionisti ai Spitalului Sf. Constantin ofera sedinte de consiliere gratuita pentru persoanele care se confrunta cu problema obezitatii, venind in ajutorul pacientilor cu sfaturi nutritionale dar si sustinere emotionala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.