Se spune ca inteligenta este o calitate cu care ne nastem si in mare masura asa este, inteligenta fiind determinata genetic.
Se spune ca inteligenta este o calitate cu care ne nastem si in mare masura asa este, inteligenta fiind determinata genetic.
Studii genetice au scos la iveala faptul ca intelgenta se mosteneste si chiar se raporteaza regulii de regresie la medie: daca ambii parinti sunt foarte inteligenti, copilul va fi mai putin inteligent, tinzand la media de inteligenta populationala, insa nu o va atunge ci va fi deasupra ei. Parintii sunt usor dezamagiti in aceste situatii de copii lor, insa lucrurile stau exact invers cand vorbim de parinti cu un nivel al inteligentei sub medie, copiii acestora fiind adesea mai “destepti”, ridicandu-se deasupra parintilor ca inteligenta, spre media populationala. Insa creierul nu are nevoie doar de mostenire genetica pentru a dezvolta o inteligenta demna de laude, ci si de nutrientii si oxigenarea suficienta, precum si de antrenament. Nu este o gluma, antrenarea functiilor de atentie si memorare sub un aport suficient de nutienti si o oxigenare optima duce la reultate uimitoare privind gradul de inteligenta a unei persoane.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Carmen Brumă dezvăluie alimente care ajută la prevenirea osteoporozei
- Herbalife Nutrition lansează un parteneriat strategic cu Federația Europeană a Băncilor de Alimente
- Andreea Marin a slăbit 20 de kilograme, mâncând 5 mese pe zi. La ce alimente a renunțat vedeta?
Desi mai putin se cunoaste efectul alimentatiei asupra inteligentei, totusi aceasta este importanta inca din primul an de viata al fiecarui om.
Copii slabi ca inteligenta
Inca din primul an de viata, cum spuneam mai sus, alimentatia influenteaza foarte mlt dezvoltarea inteligentei copilului, in acest prim an dezvoltanduse marea parte a creierului unei persoane dupa dezvoltarea intrauterina. Cu cat alimentele variate sunt introduse mai devreme in viata copilului si de asemenea cu cat se respecta mai mult normele de vitaminizare ale micutilor, cu atat acestia prezinta o dezvoltare mintala mai buna.
Mustarul
Consumat din and in cand, in limite normale, mustarul prezinta numerosi nutrienti benefici pentru organism si pentru sanatatea noastra. Insa, in exces, poate afecta buna functionare a functiilor mintale. Responsabile de acest efect sunt unele substante pe care le contin in special uleiurie de mustar, numite izotiocianate.
- Nu te-ai fi așteptat la așa ceva! Ce mănâncă Andi Moisescu, deși soția sa este raw vegană?
- Anca Țurcașiu, diagnosticată cu o boală autoimună: actrița a făcut schimbări drastice în alimentație. Ce consumă acum
- După ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună, Anca Țurcașiu a făcut schimbări drastice în alimentație.Ce consumă acum?
Mamaliga
A nu se intelege gresit, mamaliga este un aliment deosebit de bun pentru organism atunci cand este consumat alaturi de proteine (carne, lapte, branzeturi, oua). Insa cand aceasta este consumata in esces cu alimente care nu sunt proteice, cum ar fi legumele, efectele acestei alimentatii nu mai este unul neaparat bun. Asa se intampla in vremurile grele, de razboi, cand lumea suferea din aceasta cauza de pelagra, insa acest tip de alimentatie se intalneste si in zilele noastre in familiile sarace sau in randul vegetarienilor. Din pacate consumul in exces al mamaligii in lipsa aportului de proteine duce si la scaderea capacitatilor intelectuale.