Setari Cookie-uri

Trusa medicala pentru concediu

Atunci cand plecam in concediu avem numai ganduri de relaxare, distractie, experimentarea unor lucruri noi si tot ce tine de destindere si reincarcarea bateriilor. Pentru ca nimic sa nu ne strice buna dispozitie trebuie sa avem in vedere si imprevizibilul, asadar nu este exclus ca atunci cand ne este lumea mai draga sa ne imbolnavim, sa facem vreo alergie sau vestita diaree a turistului.

- Arsuri - pentru arsuri usoare trebuie sa aveti in trusa unguente, dezinfectante si fese, precum si Bioxiteracor.
- In cazul ranilor: - plaga se spala bine cu solutie dezinfectanta si, in cazul in care este murdara, dupa spalarea cu apa si sapun se toarna putina apa oxigenata pentru a scoate impuritatile din plaga. Desi unii medici sunt impotriva folosirii apei oxigenate, caci are efecte necrozante asupra tesuturilor, totusi atunci cand plaga nu poate fi curatata prin tamponare este bine sa folositi si cateva picaturi de apa oxigenata. Mai apoi plaga se bandjeaza cu fese sterile.
- Antibiotice – mare atentie, antibioticul pe care il veti tine in trusa medicala trebuie sa va fie recomandat de medicul de familie, iar utilizarea lui se face cand este urgenta si medicul curant va recomanda prin telefon sa luati doza antibiotica pana la venirea lui sau prezentarea voastra la spital.
Citește și:

Daca veti lua si copii va recomandam ca acele medicamente care se pot administra copiilor sa le cumparati si in varianta pentru uzul micutilor (in general siropuri si supozitoare). Intrebati medicul pediatru ce are voie copilul in cazuri de urgente si de asemenea cereti un numar de telefon al medicului. In cazul in care suferiti de boli cronice (cardiace, diabet, renale) medicatia cronica nu trebuie intrerupta in concediu.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.