Setari Cookie-uri

Remedii naturiste pentru arsurile solare

Arsurile solare sunt foarte frecvente vara cand majoritatea oamenilor, din nerabdarea de a obtine un bronz frumos, se expun excesiv la soare.

Arsurile solare sunt foarte frecvente vara cand majoritatea oamenilor, din nerabdarea de a obtine un bronz frumos, se expun excesiv la soare.

Arsurile solare apar atat la cei care merg la mare si stau la plaja in orele amiezii cand numerul razelor UV este maxim, cat si la cei care merg la munte si stau in aceasta perioada a zilei in aer liber. Cei care se afla la munte sunt mai expusi arsurilor solare pentru ca odata cu cersterea altitudinii foltrul de aer scade si razele UV ajung in numar mai mari la nivelul solului. De aceea arsurile solare de la munte sut chiar mai grave decat cele facute pe plaja, interesand si tenul, buzele, facilitand eruptiile herpetice intr-o masura mai mare decat pe plaja, unde si marea este aproape si corpul se poate racori putin si readapta cat de cat la temeperaturile ridicate.

De asemenea nerespectarea normelor de protectie favorizeaza arsurile solare. Trebuie stiu ca arsurile solare cu basici facute inainte de adolesctenta (deci mare atentie pentru copii) reprezinta unul din principalii factori de declansare ulterioara a cancerului de piele.

Citește și:

Metode de preventie a arsurilor solare:
- Nu faceti plaja sau nu va expuneti la soare intre orele 11:00 si 16:00
- Daca totusi in orele din mijlocul zilei trebuie sa iesiti in aer liber, atunci purtati haine din materiale naturale (bumbac, in matase) cu maneci lungi si lungi pana in pamant (fie pantaloni, fie fuste lungi), precum si o palarie sau o sapca (nu se recomanda basmalutele pentru ca acestea nu tin umbra ochilor, retina fiind afectata ireversibil de lumina foarte puternica).
- Folositi cremele de protectie solara de fiecare data cand stati la soare si de fiecare data cand iesiti din apa;
- La plaja trebuie sa aveti si o umbrela sub care sa va adapostiti dupa scurtele perioade de expunere la soare
- Hidratati-va suficient, minim 2l de lichide pe zi
- Evitarea medicamentelor fotosensibilizante (sunt destul de multe, intrebati medicul, farmacistul sau cititi prospectul)

Citește și:

Metode naturale de tratare a arsurilor solare
In cazul arsurilor solare de grad I (cand pielea este doar fierbinte, usor inrosita, poate sa apara frisoanele dar nu au aparut basici, pielea nu se exfoliaza, nu prezinta , mancarimi, acestea fiind deja simptomele arsurii de grad II cand se recomanda folosirea cremelor medicamentoase si a spray-urilor la indicatia medicului sau farmacistului) puteti folosi metodele naturale de tratament.

Asadar, recomandam:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.