Setari Cookie-uri

8 pasi pentru a tine in frau colesterolul

Nu mai este un secret faptul ca lipsa monitorizarii colesterolemiei si cresterea acesteia predisupune la riscuri majore pentru sanatate, cum este infarctul miocardic, accidente vasculare celebrale, renale, pulmonare, ateroscleroza si chiar pune viata in pericol. Tu stii cum stai cu colesterolul? Cand ti-ai facut ultima data analizele si fractinule lipidice, in special LDL?


4. Mananca mai mult peste
– carnea de peste contine ulei omega 3 care are rolul de a scadea colesterolul in sange si totodata de a reduce sansele formarii placilor de ateroscleroza, avand si rol hipotensiv. Cardiologii americani recomanda trei mese cu peste pe saptamana.


5. Ai curajul sa incerci retete si alimente.
Daca sunt sanatoase nu inseamna ca nu sunt gustoase. Varietatea alimentara reprezinta unul din punctele cheie ale sanatatii. Inlocuieste carnea de porc cu soia, ouale prepara-le fara grasime, fie in teflon simplu, fie fierte separat sau in mancaruri. Foloseste ulei de masline. Incearca sa mananci cat mai mult gatit acasa si mai putin de la fast-food.


6. Exercitiile fizice.
Sportul are un rol deosebit atat in mentinerea sanatatii tesuturilor prin sporirea fluxului sanguin si a oxigenarii cat si pentru sanatatea vaselor sangine, inducand cresterea productiei de globule rosii si albe in sange si totodata regland tensiunea. Se recomanda o jumatate de ora-o ora de efort fizic pe zi, in special alergare macar cateva minute.

Citește și:


7. Monitorizarea colesterolului.
Fiecare persoana trebuie sa isi verifice colesterolul o data la 5 ani. Daca a fost gasit mare colesterolul, atunci medicul iti va recomanda regim si o noua prezentare la analize dupa 6 luni. Medicul iti va oferi toate detaliile necesare cu privire la dieta si programul de exercitii fizice pe care trebuie sa il urmezi.

8. Incearca sa ai un stil de viata sanatos. Mananca daca se poate cat mai putine mancaruri rafinate, alege legumele si fructele fierte sau proaspete, mancarurile fara sosuri si garniturile de legume, mai putin orez sau cartof.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.