Setari Cookie-uri

Loviturile la san cresc riscul aparitiei cancerului mamar?

Sunt unele intamplari neplacute cand o femeie sufera un accident fie la o varsta frageda cand sanii sunt inca in formare, fie la maturitate cand glanda mamara este complet dezvoltata. Aceste lovituri se pot intampla oriunde: la sala de sport cu o minge, in mijloacele de transport in comun in dreptul aparatului de compostat, in acte de violenta, in cazaturi, accidente de masina etc.

Nina_ciuciuc este de parere ca durerile de sani nu sunt de la loviturile vechi la nivelul acestora, ci de la ceea ce se intampla in prezent in glanda mamara: " Sanii te dor de la anticonceptionale. Fa-ti analize hormonale si sangvine. Daca iei pilule care nu-ti priesc vei avea probleme mari."

Mikydutza raspunde din nou: "Draga mea ms oricum de sfat, dar si pana sa iau anticonceptionale ma durea la fel sanul, iar eu nu iau o pastila fara sa nu consult un doctor. Iar mie mi s-au dat pilule pt ca aveam execes hormonal iar testul sangvin mi l-am facut si este bine. Ms mult de opinia ta, multa sanatate si tie, si daca cunosti cumva vrun doctor spun-mi ca voi incerca si alte pareri medicale."

Este indicat pentru a evita descoperirea tardiva a unei patologii mamare ca anual sa efectuati analizele de sange, precum si o ecografie mamara (sau mamografie daca aveti peste 45 de ani) precum si celelalte analize pentru sanatatea voastra, ca cele de secretii si testul papanicolau, ecografie abdominala, hemoleucograma uzuala, analize de urina si coprologice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.