Setari Cookie-uri

Pericolele sexului oral

Sexul oral nu reprezinta un pericol important pentru sanatate daca se practica intr-o relatie de cuplu stabila in care se cunoaste sanatatea celuilalt (atat in zona genitala cat si cea orala) si se respecta igiena intima si orala. Insa in cazurile in care unul din parteneri este bolnav si poate nu stie mai ales daca obisnuieste sa treaca prea rar pe la medic macar pentru analizele uzuale si deasemenea in cazul celor care practica sexul oral cu parteneri ocazionali pericolele pentru sanatate pot fi deosebit de grave, inclusiv virusul HIV putandu-se transmite.

HPV

Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor pe calea sexului oral caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele, piele-mucoase (mucoasa orala), mucoase-mucoase (mucoase genitale respectiv orale). Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer.

Herpes

Desi tipurile herpetice genitale sunt diferite de cele orale, totusi exista cazuri medicale care atesta transmiterea acestui virus pe calea sexului oral. Este un virus deosebit de pacatos care nu poate fi eliminat din organism pentru restul vietii, tratabile fiind insa eruptiile acestuia. Herpesul erupe cu bubite pline cu un lichid galbui transparent care pot sa prezinte mancarimi si sa doara, umflandu-se tesuturile pielii pe care se dezvolta. Substanta de electie in tratamentul Herpesului, pentru descoperirea careia s-a luat premiul Nobel, este aciclovirul.

Citește și:

Concluzionand, sexul oral nu este chiar atat de sigur pentru sanatate, de aceea se recomanda ca indiferent de practica sexuala sa va protejati.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.