Setari Cookie-uri

21 simptome premonitorii ale cancerului pe care oamenii le ignora

Considerat ca find boala seclului, cancerul a castigat atat de mult teren in fata altor boli probabil tocmai datorita simptomatologiei sale nespecifice si deloc spectaculoase, o simptomatologie usor de ignorat sau chiar insesizabila, ori asociata cu alte cauze, cum ar fi astenia datorita muncii intense sau unele hemoragii vaginale mici sau mai abundente la menopauza, cand pacienta considera ca acestea exista datorita variatiilor hormonale, ori unele discrete hemoragii rectale pe care pacientul le pune pe seama hemoroizilor si lista poate continua.

5. Balonarile

Orice om are la un moment dat in viata o stare de balonare din diverse motive. Aceasta nu inseamna ca este un semnal de alarma. Insa daca aceste balonari persista mai multe zile sau apar in mod repetat destul de des, chiar daca nu asociaza nicio alta simptomatologie evidenta, trebui sa va prezentati la medic. La femei balonarea, posibil alaturata unor dureri difuze surde in abdomenul inferior sau chiar la coloana mai jos de mijloc, poate fi singura simptomatologie a unui cancer ovarian inainte ca acesta sa ajunga intr-un stadiu foarte avansat cand simptomatologiea este mult mai severa.

6. Alternatata starii de constipatie cu diareea

Daca se intampla ca un pacient sa fie constipat zile in sir, apoi cand iese sa aiba diaree, apoi eventual scaun normal, apoi iar constipatie, diaree si tot asa acesta trebuie sa se prezinte cat mai rapid la medic. Aceasta alternanta costipatie/diaree este specifica unor cancere de colon si iata ce se inatmpla: sunt unele tumori de colon care tind sa creasca in interiorul canalului colonic si tind sa-l astupe. Materiile fecale trec greu de acest obstacol si se aduna in amonte, deasupra obstacolului, timp de mai multe zile (perioada in care pacientul acuza constipatie) si presiunea abdominala creste, abdomenul se umfla, apar dureri, balonari si bolborisme, pacientul simte ca o tensiune care sta sa se elibereze. Aceste materii fecale acumulandu-se devin fluidizate, organismul asigurandu-se astfel ca le poate elimina. Cand ele ating o preiune destul de mare (perioada in care pacientul se simte cel mai rau) reusesc sa depaseasca forta de obstacol a tumorii, sa treaca de aceasta expulziv si astfel pacientul are diaree, simtindu-se apoi usurat, relaxat, eliberat. Apoi iarasi constipatie si tot asa. Iata de ce in cazul in care observa astfel de alternari ale scaunului trebuie sa se prezinte la medic, insa stadiul evolutiv al tumorii este destul de avansat, speram sa nu se ajunga la acest nivel si pacientii sa se prezinte la medic inca de la primele balonari persistente.

Citește și:

7. Alunite, negi, pete si alte modificari la nivelul pielii

Cancerul de piele capata tot mai mult teren in bolile canceoase datorita distrugerii paturii de ozon, cresterii caracterului nociv al radiatiilor solare, cresterii poluarii etc. Astfel ca alunitele, petele, negii sau alte excrescente, chiar si cicatricile trebuie controlate periodic, anual se recomanda, mai ales daca obisnuiti sa mergeti in fiecare vara la plaja. Nu va speriati daca medicul va cere sa scoateti o alunitat de exemplu, ideea ca scoaterea unei aluite cu potential cancerigen poate declansa cancer este un mit, o minciuna, respectati deciziile medicului pentru binele sanatatii voastre. Oricum interventia este nedureroasa si dureaza de ordinul minutelor, insa va scapa de un posibil cancer.

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.