Setari Cookie-uri

Veti fi mai sanatosi si mai fericiti daca aveti un animal de casa

Sunt unele persoane iubitoare de animale care nu se pot stapani sa nu aiba in preajma o vietate care sa le inveseleasca diminetile si care sa ii iubeasca si sa-i amuze atunci cand sunt suparati sau obositi ori... chiar singuri. Si cine a avut un animalut de companie stie ca viata langa acesta este mai frumoasa, este firesc sa ramana toata viata un iubitor de animale. Studii de specialitate realizate de-a lungul a mai bine de 10 ani au demonstrat ca cei care detin animale de companie (caini si pisici) sunt mai intelegatori, rezista mai bine in fata stresului si bolilor, sunt mai binedispusi si traiesc mai mult. Relatia cu animalul de companie ii aduce stapanului multe beneficii in privinta sanatatii fizice si mentale.

Animalutele de comapnie ne ajuta sa rezistam in fata stresului

Animalutele de comapnie ne ofera zilnic o portie de amuzament, ne demonstreaza dragostea lor si ne aduc aminte sa iubim, ne binedispun, ne scapa de cruntul sentiment al singuratatii, ne ajuta sa ne eliminam anumite emotii vorbind cu ele, sa ne descarcam de unele stari negative, ne ofera protectia lor si sentimentul de siguranta (mai ales pentru cei care au caine).

Animalutele de companie ne protejeaza sistemul cardio-vascular

Animalele indeamna stapanii sa faca zilnic miscare, fie pentru a le scoate afara de doua ori pe zi cum este cazul cainilor, fie pentru a se juca cu ele. Aceasta doza minima de miscare facuta zilnic se acumuleaza iar rezultatul este scaderea riscului de afectiuni cardio-vasculare. Mai exact, detinatorii de animale de companie vor avea risc de boli cardio-vasculare mai mic decat cei care nu au in casa lor niciun animalut.

Citește și:

Pentru a afla mai multe despre beneficiile pe care ni le aduc animalutele de companie si pentru a ne amuza privind diverse poze cu acestea va invitam in Petopedia, lumea animalutelor din Garbo.ro.

Animalele de companie pot fi deasemenea sursa unor afectiuni pentru om daca acestea nu sunt ingrijite corespunzator. Nevaccinate la timp, nehranite corespunzator, nerespectata igiena acestora precum si programul de deparazitare nerespecat fac ca animalele de companie sa se imbolnaveasca si unele infectii se pot transmite si la om, cum ar fi chistul hidatic sau unele micoze. Petopedia va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru o atenta ingrijire a animalului de companie, vorbind despre modul de imbaiere, vaccinurile recomandate, terapii dar si despre compatibilitatea cu animalul de companie in functie de zodiac.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.