Setari Cookie-uri

Afla ce probleme de sanatate ascunde celulita

Celulita este unul dintre principalii inamici ai esteticii corporale mai ales in cazul femeilor. Majoritatea persoanelor care sufera de celulita considera ca este important sa o trateze doar din principii estetice. Putini cunosc insa faptul ca celulita apare datorita unor dezechilibre ale sanatatii.

2. Alimentatie nesanatoasa

O alta cauza importanta a celulitei este reprezentata de alimentatia neadecvata, nesanatoasa, care predispune la acumularea de toxine precum si la retentia de lichide, favorizand astfel cresterea depozitelor adipoase subcutanate si organzarea acestora in retele, dand in final aspectul “cojii de portocala”.

3. Afectiuni cardio-vasculare

Persoanele cu afectiuni circulatorii, cu circulatie si vascularizatie slaba, cu hipertensiune arteriala sau alte probleme din sfera cardio-vasculara prezinta numeroase modificari in organism, la nivelul tuturor tesuturile, favorizand totodata si aparitia celulitei. Tratarea acestor boli si mentinerea variabilelor in limite normale (tensiune, colesterol, oxigenare etc.) pot duce la ameliorarea celulitei.

4. Obezitatea, sedentarismul si lipsa sportului

Citește și:

Obezitatea este deja considerata o boala fiind cunoscute si demonstrate medical numeroasele afectiuni pe care surplusul de kilograme le favorizeaza. Datorita faptului ca o perosana supraponderala este expusa tendintei de acumulare a grasimilor in tesuturile grase, este evident ca aparitia celulitei va fi favorizata, alaturand si alti factori favorizanti precum modificarile circulatorii si cardiace care apar la supraponderali, acumularea toxinelor, modificarile generale ale metabolismului si poate chiar si afectiuni hormonale secunadare multiplelor dezechilibre.

Sedentarismul si lipsa sportului favorizeaza deasemenea aparitia celulitei, sportul avand rolul de a sporti circulatia, nutritia si oxigenarea tesuturilor, luptand importriva acumularii de grasimi in tesuturile subcutanate si impotriva bolilor cardio-vasculare.

Citește și:

5. Celulita ascunde afectiuni digestive
Anumite tulburari digestive favorizeaza aparitia celulitei, cum ar fi constipatia si tulburarile de trazit, dereglari ale florei intestinale precum si afectiuni biliare, ca de exemplu diskinezia biliara (activitatea lenta a bilei).

6. Boli cronice
Prezenta unor boli cronice reprezinta o cauza in aparitia celulitei. Astfel unele boli precum afectiuni hepatice, diabetul, dislipidemiile sunt afectiuni care perturba buna fucntionare a organismului favorizand aparitia celulitei.

Tratarea bolilor care ar putea sa duca la aparitia celulitei precum si inlocuirea dietei cu un regim sanatos reprezinta un bun tratament pentru eliminarea inesteticului aspect de “coaja de portocala”, mai ales in acele situatii in care tratamentele cosmetice nu dau rezultate.

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.