Setari Cookie-uri

39 cauze nebanuite ale celor mai comune boli!

Toate bolile au la baza un dezechilibru si adesea suntem tentati sa credem ca acesta apare la nivel somatic, uitand sa luam in calcul faptul ca starea psihica si propriul comportament ne supune la o serie de riscuri.

Toate bolile au la baza un dezechilibru si adesea suntem tentati sa credem ca acesta apare la nivel somatic, uitand sa luam in calcul faptul ca starea psihica si propriul comportament ne supune la o serie de riscuri.

doctor Stiintele care leaga psihologia de sanatatea fiecaruia au luat amploare si au demonstrat pe loturi mari de oameni veridicitatea teoriilor pe care le sustin. Cautand in cauzele psiho-comportamentale ale bolilor, am extras o lista interesanta ce contine unele cauze comportamentale sau oculte ale celor mai comune boli.

Boala si cauza ei bizara

Bolile nervoase: Negativism, nepracticarea hobby-urilor dorite, utilizarea necorespunzatoare a cunostintelor si calitatilor intelectuale, munca nepotrivita.

Herpes: culpabilitate sexuala, rusine sexuala, inselare (chiar si cu gandul) sau actiuni care nu satisfac dirintele voastre sexuale in profunzimea lor.

Citește și:

Anemie: egoism sau la polul opus – lipsa de prieteni sau de distractie. Refuz de a utiliza talentele in folosul altora. Introvertie. Incapacitatea de adaptare in anturaj.

Colesterol – hipercolesterolemie: conservatorism, rigiditate sentimentala, tratarea cu asprime a aspectelor vietii, dorinta de a manca sau compensarea starilor negative prin mancare.

Conjunctivita: manie neexprimata, neexteriorizata.

Constipatia: fixitate, refuzul de a te desprinde de stilul vechi de viata, posesivitate.

Probleme frecvente ale dintilor: imposibilitatea de a lua decizii, dependenta de parerea sau sfatul celorlalti.

Infectie urinara: manie fata de partenerul sexual sau insatisfactie sexuala.

Dureri de cap: opunere sau rezistenta la schimbarile si cursul vietii; imposibilitatea de adaptare la noile schimbari sau de a finaliza proiectele propuse.

Citește și:

Raceli, gripa, guturai, infectii respiratorii foarte frecvente: confuzie sufleteasca, autoinvinovatire, imposibilitatea de a pune in aplicare o dorinta.

Insomnie: invinovatire sau idei obsesive, dragoste neindeplinita sau proiecte dorite dar va lipseste initiativa. Nemultumire cu sine.

Miopia sau hipermetropia: stresul provocat de parinti faciliteaza miopia. Refuzul de a privi in viitor, teama de viitor sau trairea dupa proiectii pe care vreti sa le indepliniti cu orice pret. Refuzul de a accepta unele adevaruri.

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.