Setari Cookie-uri

13 factori favorizanti pentru bolile cardio-vasculare

Bolile cardio-vasculare au prins avant intre celelalte afectiuni, ocupand unele din locurile de top in randul frecventei, dar si al mortalitatii. Ceea ce este imbucurator consta in faptul ca aceste boli de natura cardio-vasculara pot fi prevenite si este important sa cunoasteti care sunt acei factori de risc care va expun in fata acestor afectiuni atat de des intalnite in randul oamenilor.

9. Obezitatea abdominala. Foarte multe persoane prezinta obezitate abdominala de diferite grade. Insa totodata acest tip de obezitate prezinta si risc pentru bolile cardio-vasculare.
10. Cresterea glicemiei. Cresterea glicemiei spre valori maximale sau chiar diabetul zaharat reprezinta unii din factorii importanti ce stau la baza bolilor cardio-vasculare, fiind afectata in primul rand calitatea vaselor sanguine si presiunea sangelui in artere (hipertensiune arteriala).
colesterol 11. Concentratiile scazute ale HDL in sange. HDL sau “colesterolul bun” este cel care “preia” LDL sau “colesterolul rau” si-l duce din nou la ficat unde LDL este metabolizat, impiedicandu-l astfel sa patrunda in vasele de sange unde in timp formeaza placile de aterom.
12. Valorile crescute ale trigliceridelor duc in timp la cresterea tensiunii arteriale, la modificarea rezitentei vaselor si la instalarea bolilor cardio-vasculare.
13. Persoanele cu anumite tulburari comportamentale, cum ar fi spre exemplul tipul comportamental A caracterizat printr-o continua stare competitiva, graba, munca excesiva, dar si alte tulburari comportamentale care se manifesta si prin reducerea capacitatii de rezistenta la stres – toate acestea cresc riscul pentru bolile cardio-vasculare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.