Setari Cookie-uri

Ce spun buzele despre sanatatea ta

Ne-am obisnuit sa citim pe ele caracterul, senzualitatea, frumusetea, felul in care avem grija de noi, insa nu si detaliile despre starea fiziologica a organismului. Buzele vorbesc despre sanatatea noastra cea de toate zilele si despre bolile care ne pandesc.

Crapaturile din jurul buzelor pot fi cauzate de instalarea unei anemii in organism, de lipsa fierului sau chiar de diabet.

Senzatia de arsura si de fierbinteala a buzelor poate semnala prezenta unei depresii sau a unui dezechilibru de natura psihologica. Leziunile inflamatorii la nivelul lor, fisurarea buzelor sau descuamarea lor pot fi un semn al cheilitei. Cheiltia angulara se intalneste de obicei in cazul persoanelor in varsta, ce au probleme cu dantura.

Odata cu inaintarea in varsta, prezenta ridurilor fine la nivelul buzelor, atat pe buza superioara cat si pe cea inferioara nu reprezinta un proces alarmant, ci unul firesc, normal in cazul procesului de imbatranire. Daca insa observati acest lucru la copilul dumneavoastra sau la o persoana foarte tanara, ar trebui sa stiti ca anumite afectiuni ale organelor sexuale ar trebui luate in calcul.

Citește și:

Este foarte posibil ca inflamarea exacerbata a buzelor sa indice o alergie la un anumit aliment sau bautura, reactie alergica la ruj, produse cosmetice sau reactie la alergenii din mediu.

Daca buzele tale iti transmit semnale de ingrijorare, nu ezita sa consulti medicul de familie, stomatologul sau un medic dermatolog.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Spune-mi ce valori ai ca sa-ti spun cum este viata ta

Vorbe intelepte si adevarate despre despartiri


Scrisoare de despartire

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.