6 efecte deosebit de nocive ale sedentarismului

Stilul de viata modern indeamna atat adultii cat si copiii spre o viata sedentara. Munca la birou, comunicarea lectronica, masina personala indeamna adultii la sedentarism, iar in cazul copiilor, televizorul si jocurile pe computer le acapareaza timpul si-i indeamna la sedentarism.

Perturbarea echilibrului hormonal. Echilibrul hormonal, in special cel al hormonilor de stres, este strans legat de miscare. In conditiile in care activitatea fizica aproape ca lipseste din vietile noastre, hormonii de stres nu pot fi “consumati”, acestia favorizand ulterior aparitia tuturor bolilor care au printre cauzele principale stresul, ca bolile cardiace, metabolice, cancerele, disfunctiile genitale, dezechilibrele psihice etc.

Ce este recomandat?

Specialistii au demonstrat ca sportul la finalul zilei este util, insa nu elimina total riscurile sedentarismului. Aceasta pentru ca dupa 4 ore de stat pe scaun la birou de exemplu corpul sufera anumite modificari care nu sunt total compensate de miscarea de la finalul zilei. Astfel specialistii recomanda ca din ora in ora sa faceti o mica pauza, de cateva minute, in care sa va ridicati de pe scaun si sa faceti putin miscare, sa mergeti, sa urcati scarile, cu alte cuvinte sa va mobilizati sangele. Deasemenea incercati sa adoptati un regim de hrana sanatos cu mese regulate.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri