Top 10 minciuni despre cancer

Top 10 minciuni despre cancer
Kudika
12 Martie 2010

Cancerul a devenit marea spaima contemporana, in zilele noastre parand ca aproape orice poate cauza cancer. Probabil din dorinta de a proteja, de a preveni sau poate pur si simplu datorita unor informatii gresite au luat nastere mai multe mituri pe seama acestei maladii. Iata o lista cu cele mai frecvente mituri care trec pe la urechile pacientilor si implicit ale medicilor.

Deodorantele antipersiparnte determina aparitia cancerului mamar

Au fost gasite in unele tumori mamare extirpate substante care se gasesc si in deodorante, insa este firesc ca atunci cand aplicam ceva pe piele unele substante sa fie absorbite si sa se gaseasca in tesuturile alaturate. Insa aceasta nu inseamna ca acele substante determina cancer. Expertii nu au gasit nicio legatura intre substantele din antiperspirante si declansarea maladiei mamare.

Varsta ingreuneaza dezvoltarea celulelor canceroase
Se zvoneste ca o persoana in varsta dezvolta mai greu cancer caci celulele canceroase s-ar dezvolta mai greu. Din pacate aceasta afirmatie este doar un mit, celula canceroasa avand propriul ei ritm de dezvoltare si inmultire, independent de vartsa pacientului.

Barbatii nu pot face cancer mamar
Din pacate si barbatii pot face cancer mamar. Glanda lor mamara exista, dar este atrofiata, nefiind dezvoltata ca la femeie. Fix pe acea glanda, oricat de mica, barbatii pot face cancer, insa patologia canceroasa mamara la barbat este mult mai agresiva decat la femeie si este influentata de ginecomastie (cresterea in volum a sanilor barbatilor). De aceea se recomanda ca orice barbat cu ginecomastie sa consulte medicul.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri