Setari Cookie-uri

10 trucuri care te ajuta sa renunti la fumat

Se spune ca cea mai grea lupta e cea cu tine insuti. Si parca cel mai bine se aplica aceasta afirmatie cand vine vorba de renuntarea la fumat. Parca de la orice te-ai putea abtine, mai putin de la o tigara. Iti propunem cateva idei pe care le poti urma in lupta contra tigarilor.

Desigur ca dieta iti influenteaza gradul de rezistenta in fata tigarilor. Astfel este indicat sa mananci mai multe fructe si legume, sa bei zilnic lapte, sa eviti grasimile, mezelurile, mancarurile prajite si sa te axezi mai mult pe preparate obtinute la cuptor sau la gratar. Consumul de 2 litri de lichide pe zi te va ajuta deasemenea sa iti pastrezi homeostazia.

9. Scrie o lista
Scrie o lista cu toate motivele care te-au determinat sa iei decizia de a te lasa de fumat. De fiecare data cand simti ca devii prea slab si esti gata-gata sa cedezi pentru o tigara, atunci ia lista - pe care trebuie sa o ai la indemana – si reciteste-o. Astfel iti vei reimprospata motivatiile si poate lupti in continuare cu propriile slabiciuni.

10. Mai scrie o lista
Mai trebui sa mai faci o lista, eventual pe cealalta parte a foii pe care ai notat motivatiile renuntarii la tigari. In aceasta lista trebuie sa notezi toate neajunsurile pe care fumatul ti le creeaza, urmand sa le citesti in aceleasi conditii ca pentru lista cealalta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.