Intotdeauna Sarbatorile devin prilej de excese care aduc cu ele crize sau chiar patologii ce strica buna dipozitie ce ar trebuie sa dainuie in aceste zile.
Carnea de miel nu se numara printre cele mai usor de digerat produse de origine animala, fiind bogata in grasimi si proteine.
Atentionari pentru Sarbatorile Pascale
Consumul moderat de oua!
Chiar daca aveti multi musafiri si fiecare doreste sa ciocneasca un ou, aceasta nu inseamna ca trebuie sa mancati fiecare ou ciocnit. Il puteti lasa de-o parte evitand astfel sa faceti excese. Ouale stau la baza unor eruptii urticariene care pot sa apara si la adult, insa cu precadere afecteaza copiii.
Preparatele din carne prea grase
Atentie la accidente
Datorita pregatirlor pentru masa festiva si probabil a agitatiei creste rata accidentarilor in randul populatiei. Accidentele pot fi atat casnice, cat si de alta natura, ca rutiere etc. Se recomanda prudenta si evitarea pe cat posibil a perioadelor supraaglomerate.
In perioada sarbatorilor oamenii au tendinta de a face excese privind consumul de alcool precum si numarul de tigari fumate pe zi. Toate acestea nu fac decat sa creasca rata unor afectiuni, ca accidente, infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale sau stare de rau, greata si varsaturi de la suprasolicitarea ficatului cu substantele din tigara asociate cu alcoolul si preparatele grase care sunt consumate in aceasta perioada.
Toxiinfectiile alimentare
Cu fiecare perioada de Sarbatori apar si toxiinfectiile alimentare. Cumparati cu grija produse alimentare din magazine autorizate si verificati de fiecare data termenul de valabilitate. La orice suspiciune pe care o aveti cu privire la calitatea unui produs se recomanda sa refuzati consumul acestuia.
Medicii recomanda evitarea exceselor de orice fel.
Spune-ti parerea!