Setari Cookie-uri

Sanatatea sanilor - Cum sa alegi sutienul perfect

Pentru a nu alege "din ochi" un sutien trebuie sa stii care este marimea ta. Aceasta se poate calcula destul de usor prin masurarea circumferintei toracelui sub sani, masurarea piepului in partea proeminenta si calcularea cupei prin diferenta dintre cele doua rezultate obtinute anterior.

Pentru a nu alege ‘din ochi’ un sutien trebuie sa stii care este marimea ta. Aceasta se poate calcula destul de usor prin masurarea circumferintei toracelui sub sani, masurarea piepului in partea proeminenta si calcularea cupei prin diferenta dintre cele doua rezultate obtinute anterior. Astfel, un rezultat mai mic decat 2,5 cm te va plasa in aria persoanelor cu cupa A, intre 2,5 si 5 cm– cupa B, mai mare decat 5 cm – cupa C, peste 7,5 cm – cupa D. Daca nu te incadrezi in aceste masuratori, nu este nicio problema deoarece exista sutiene speciale sau chiar la comanda care iti vin in ajutor.

Tipuri si modele de sutiene

alegerea sutienului -Sutienele cu burete: acestea sunt special create pentru a adauga cativa centimetri femeilor care isi doresc un decolteu mai generos. Modelele de acest gen vin si cu optiunea indepartarii buretilor, in functie de ocazie sau dispozitie.Cum sa alegi sutienul perfect
-Sutienele push-up: ofera o ridicare naturala a sanilor. Nu exagera prin acest efect doarece rezultatul poate fi contrar asteptarilor, si anume artificial sau chiar ridicol. Trebuie sa ai in vedere faptul ca sutienul nu iti poate schimba conformatia ci doar subliniaza anumite forme feminine ale trasaturilor tale.
-Sutienele cu efect de minimizare: ofera un aspect mai suplu femeilor cu bustul prea mare.
-Sutienele discrete: ofera posibilitatea purtarii in voie a hainelor stranse pe corp deoarece creaza o forma natura a bustului.
-Sutienele speciale pentru exercitii fizice si bustierele: acest tip ofera posibilitatea miscarii in voie in timpul practicarii unui sport. Acesta este deosebit fata de sutienul de zi cu zi deoarece este mult mai compact, acoperind cu success intreg bustul pentru a evita disconfortul, materialul din care este facut permite pielii sa respire in voie iar bretelele sunt mult mai late.
- Sutienul cu jumatate de cupa: dupa cum ii spune si numele acest sutien are doar partea inferioara in alcatuire, lasand partea superioara a sanului libera pentru un efect special.
- Sutienul fara bretele: pentru tinutele decoltate sau de ocazie in care ai nevoie de sustinerea bustului fara efecte vizibile. Exista si varianta cu bretele detasabile sau cu bretele ‘invizibile’ pentru a garanta acelasi efect subtil.
- Sutienul pentru femeile insarcinate: In timpul sarcinii sanii se maresc devenind mai grei si sensibili. De aceea este necesara sustinerea lor prin sutiene extensibile, practice si comode.

Citește și:

Astfel, oricare ar fi optiunea ta in materie de lenjerie, poti sa te simti atragatoare printr-un sutien potrivit din dantela, bumbac, cu push-up, sport, trendy, sexy si lista poate continua. Iar magazinele iti stau la dispozitie cu modele dintre cele mai variate -alege ceea ce ti se potriveste si simte-te bine in pielea ta!

Emma Dobre

Sursa: envy.ro

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.