Setari Cookie-uri

Cum putem combate stresul?

Oamenii raspund prin stres la diferiti stimuli fizici, mintali sau emotionali. Uneori putin stres in vietile noastre poate scoate la suprafata ce e mai bun in noi, dar daca tensiunea este prea mare sau dureaza prea mult putem sa ne pierdem capacitatea de a-i face fata si chiar sa ne imbolnavim. Toti avem nevoie de metode eficiente pentru a aborda stresul inevitabil.

Dieta: In perioadele de stres corpul consuma nutrientii mai repede ca de obicei, ceea ce poate duce la deficiente si, in consecinta, la scaderea imunitatii, daca nutrientii nu sunt inlocuiti prin mancare sau prin suplimente.

Macati regulat si in atmosfera relaxata.
Consumati alimente bogate in vitaminele A, B, C si E , flavonoizi, calciu, magneziu, seleniu si acizi grasi esentiali.

Reduceti consumul de cofeina si alcool.
Mancati mai multe fructe, legume si cereale integrale.
Luati un adaos zilnic de multivitamine si multiminerale.

Aromaterapie
Folositi uleiuri esentiale relaxante- pentru masaj, in baie sau pentru a inhala dintr-un vaporizator sau de pe o bucata de material. Masati-va sau rugati pe altcineva sa o faca. Folositi un ulei de masaj preparat dintr-un total de 8 picaturi de ulei de levantica, neroli amestecate cu 1 lingura de ulei de migdale dulci sau samburi de struguri.

Citește și:

Meditatie
Efectele calmante ale meditatiei – senzatia de a fi concentrat si linistit – va pot ajuta sa va simtiti mai detasat de cauzele stresului. Puteti invata tehnicile de baza ale meditatiei urmand cursuri speciale. Gasiti timp sa practicati zilnic meditatia.

Fitoterapie
Ceaiurile facute din plante calmante sunt de ajutor in perioadele de stres crescut. Beti o cana cu ceai de musetel, valeriana, flori de tei sau de trifoi de 1-2 ori pe zi.

Esente florale
Alegeti un remediu floral a carui descriere se potriveste cu starea de spirit si cu personalitatea pe care le aveti. Esente relevante sunt, de exemplu:
Remediu de salvare: pentru disperare acuta ca urmare a unui soc brusc.
Maslin: pentru epuizare ca urmare a unei perioade de stres prelungit.

Alte terapii
Un consilier sau un psihoterapeut va poate ajuta la controlul stresului si poate analiza motivele pentru care vi se pare greu sa faceti fata acestuia. Acupunctura si multe forme de terapie care includ exercitiu sau manipulare fizica, pot usura simptomele legate de stres.

Citește și:

Relaxare
Formele de relaxare includ:
- Pauze regulate la munca
- Mers in vacanta
- Hobby-uri
- Exercitii respiratorii
- Animale favorite
- Vizita la un salon de infrumusetare.

Institut: www.terapiam.ro

Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.