Setari Cookie-uri

Afla ce boli pot fi produse de... Candida

Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in organismul nostru, in flora intestinala si vaginala. In conditii de sanatate, aceasta prezinta alaturi de celelalte microorganisme aflate in flora intestinala, respectvi vaginala, efecte benefice, insa unoeri, din diverse cauze, rata de inmultire a acestei ciuperci se modifica, devine patologica si se produce boala pe care o numim candidoza.

Candidoza vaginala se poate extinde si la uretra, manifestandu-se astfel infectiile genito-urinare, cu dureri in abdomenul inferior si la urinare, dispareunie (dureri la contactul sexual), tulburari menstruale etc.

Candidoza orala se poate complica de asemenea prin extinderea infectiei, ducand la astm, infectii respiratorii, faringite, rinite, laringite, otite medii etc.

Nu in ultimul rand o infectie cu Candida netratata, suferita in special de persoanele cu imunodeficienta, poate conduce spre extinderea infectiei in tot organismul, evoluand cu sepsis si chiar deces daca nu se reuseste tratarea infectiei si sustinerea pacientului.

Tratarea candidozei nu presupune doar un tratament adecvat, ci si adoptarea unui stil de viata sanatos, cu igiena corecta si alimentatie sanatoasa.

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.