Setari Cookie-uri

Tulburarile mamare ale adolescentei

Odata cu adolescenta corpul fetitei tale sufera numeroase modificari si chiar o privesti uimita cum se transforma dintr-o fetita intr-o femeie. Trebuie sa fii insa atenta la Pubertatea Precoce.

- Nevoia de a cauta haine sau lenjerie intima adecvate etc.
Chirurgia estetica de marire a sanilor nu este o solutie si nu se practica la varsta adolescentei, abia dupa 20 de ani se poate face o astfel de interventie, dar fata trebuie sa tina cont de riscurile la care se expune: riscurile de nereusita a operatiei, riscurile anesteziei, infectieiilor, aspectul nenatural etc.

Sanii prea mari

Sanii prea mari sunt in cele mai multe cazuri asociate obezitatii iar solutia nu este chirurgicala, ci consta in adoptarea unul stil de viata sanatos, cu o dieta adecvata varstei si un program de sport.

Nodulii de la nivelul sanilor

Este firesc ca in timpul dezvoltarii sanilor sa se simta la palpare un fel de noduli datorita diferentelor de consistenta a sanului prin dezvoltarea inegala a glandei. Daca insa un nodul persista timp de mai multe saptamani sau chiar pare sa se mareasca consultati medicul chirurg. Atentie: copilele pot face ecografii mamare, dar NU mamografii care sunt oricum irelevante la aceasta varsta si care supun sanul in dezvoltare unor radiatii periculoase.

Scurgerile mamelonare

Daca apar scurgeri mamelonare, de orice tip, este bine sa mergeti cu fetita la medic, acestea sunt in cele mai mult e din cazuri patologice. De asemenea daca fetita prezinta dureri insuportanbile ale snailor sau mancarimi mergeti cu ea la doctor. Durerile sunt normale in timpul dezvoltarii sanilor, insa daca sunt prea puternice pot afecta dezvoltarea fetei, in special cea psihica.

Nu ezitati sa discutati cu fata despre manifestarile corpului ei, ajutati-o sa se inteleaga ca femeie si totodata avertizati-o cu privire la inceperea corecta a vietii sexuale dupa 18 ani.

Sursa: Kidz.ro - Ghidul familiei si al copilului tau by Garbo.ro
Citete si alte articole pe Kidz, noi iti recomandam:
Cum sa il inveti sa doarma singur
Ajutor financiar pentru copiii bolnavi de cancer
Curiozitati, intrebari si lamuriri: Lichidul Amniotic

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.