Setari Cookie-uri

Trusa medicala pentru concediul de vara

Te-ai hotarat sa pleci in vacanta, insa te-ai gandit ca o problema de sanatate ti-ar putea strica intreaga distractie? Probabil ca abia ai inchis fermoarul gentii de voiaj, insa cu toate acestea tot trebuie sa adaugi trusa medicala pentru concediul de vara.

Te-ai hotarat sa pleci in vacanta, insa te-ai gandit ca o problema de sanatate ti-ar putea strica intreaga distractie? Probabil ca abia ai inchis fermoarul gentii de voiaj, insa cu toate acestea tot trebuie sa adaugi trusa medicala pentru concediul de vara.

trusa Fiindca pentru o femeie niciodata nu este sficient de mare bagajul iti propunem o trusa medicala de voiaj cat mai completa si totodata care sa ocupe un volum cat mai mic. Asadar nu trebuie sa iei cu tine tablete intregi de pastile, ci doar doua-trei pastile din fiecare medicament. Atentie insa, pastilele se taie cu tot cu ambalajul cu folie argintie daca sunt astfel ambalate ci nu se desfac fiindca isi pierd proprietatile. Daca sunt la tub, poti lua doar cateva pastile din tub, insa plasate in hartiute mici de hartie pe care ai notat numele medicamentului, eventual si actiunea sa (antidiareica, antialergica, antifebrila etc.).

Iata de ce ai nevoie in trusa medicala:

Pastiele:
- Calciu efervescent, vitamine efervescente si cateva cuburi de zahar (cateva pastile din fiecare);
- Un medicament sau doua care calmeaza durerile, medicamente la care te stii sensibila (nu toate, doar doua, un analgezic mai bland si unul puternic): ibuprofen (nurofen), solpadeine si aulin, cofedol, quarelin, sumatriptan, antinevralgic, aspirina, codamin, saridon sau banalul paracetamol. Unele dintre acestea sunt si antiinflamatoare, ca aspirina, ibuprofenul, deci pot fi luate si in inflamatii, luxatii, dar si in febra, alaturi de saridon, paracetamol etc. Asadar acoperiti o plaja mai mare de afectiuni cu aceste medicamente. Aceste medicamente sunt utile si la menstruatie.
- Antiacide pentru stomac: antiacide de tipul Maalox, Rennie, Zantac.
- Antialergice pastile si/sau unguente: antihistaminice de tipul claritinei, telfastului sau aeriusului precum ai alte antialergice ca: gelul cu fenistil (reduce senzatia de mancarime) pentru muscaturile de insecte (paianjeni, tantari etc.), hismanal etc.
- Laxative in caz de constipatie (nu sunt obligatorii, va puteti cumpara acolo cateva iaurturi cu probiotice si “rezolvati” problema): supozitoare cu glicerina, Ciocolax, Duledax, ulei de parafina, durcolax etc.
- Antidiareice (acestea sunt obligatorii, fiind cunoscuta diareea turistului): plicuri de Smecta, furazolidon, ercefuril, saprosan, imodium. Pentru durerile de burta puteti lua si No-spa ca antispastic;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.