Setari Cookie-uri

9 obiceiuri nesanatoase care te imbatranesc cu 10 ani

De ce unii oameni par mai tineri iar altii nu isi pot ascunde varsta reala? Oare doar genele sunt vinovate sau stilul de viata joaca un rol important? De ce unii oameni sunt mai sensibili in fata bolilor si altii nu?

Negativismul si tulburarile psihice si/sau comportamentale

Se stie ca pozitivismul, credinta in bine practic poate vindeca si cancerul! Sunt demonstrate efectele starii psihice asupra sanatatii si frumusetii! Persoanele negativiste, care se gandesc intai la ceva rau atunci cand incep o activitate, persoanele prea competitive (tipul comportamental A de exemplu), cele prea inchise, introvertite, cele anxioase, schizoide, senzitive – aceste persoane vor reflecta problemele lor psihice in starea de sanatate si aspectul fizic. Daca aveti astfel de tulburari, se recomanda sa consultati un psiholog, tehnicile pe care le veti invata impreuna cu acesta va vor fi de folos toata viata.

Lipsa afectiunii

Daca aveti relatii reci cu cei din jur (si nu este neparat vorba de lipsa unei relatii, desi viata de cuplu poate aduce multe beneficii, unele uimitoare chiar) probabil va lipseste afectiunea celorlalti. Orice om are nevoie de afectiune, de daruire, are nevoie sa fie bun si sa primeasca reciprocitate, sa iubeasca si sa fie iubit, indiferent daca este vorba de prieteni, familie, copii sau iubit/a. Lipsa unor relatii calde afceteaza sanatatea, imbatraneste, scade randamentul psihic, inteligenta emotionala, stima de sine si asa mai departe. Daca aveti prieteni, pastrati-i cu grija, caci au un pret important in viata voastra.

Lipsa activitatilor relaxante

Cand v-ati dedicat ultima data macar o jumatate de ora sa va relaxati? In fiecare zi ar trebui sa gasiti un moment de relaxare, fie singuri, fie in compania altor persoane. Lipsa unor astfel de momente va incarca negativ atat psihic, dar si fizic. Puteti imbina utilul cu placutul, spre exemplu sa va relaxati la piscina, astfel faceti si miscare totodata. Metodele de relaxare sunt multiple si difera de la un om la altul. Gasiti 10 modalitati de relaxare care vi se potrivesc si nu ezitati sa le aplicati (macar cate una) in fiecare zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.