Setari Cookie-uri

7 semne digestive premonitorii ale cancerelor

Tulburarile usoare de sanatate sunt adesea neglijate de oameni, acestia luand in serios doar simptomele grave care implica de obicei sangerari sau dureri foarte mari. Din pacate insa simptomele spectaculoase nu ascund intotdeauna boli acute, ci si patologii avansate, cronice, grave, ca de exemplu cancerul.

Anemie

In cazul cancerelor mai poate sa apara si anemia datorita consumului foarte mare al celulelor canceroase, dar si datorita sangerarilor mici, poate chiar de neobservat de pacient (au loc in intestine si nu se exteriorizeaza evident), dar dese. Astfe pacientul incepe sa devina treptat anemic, devine palid, cu o senzatie de moliciune permanenta, nu mai poate efectua efort fizic pentru ca oboseste foarte repede, ameteste, insa pentru ca aceasta anemie progreseaza lent pacientul se adapteaza cat de cat, astfel anemia poate ajunge la valori incredibile (4 hemoglobina) si pacientul sa supravietuiasca la pat. Analizele anuale pot decela usor o astfel de anemie, astfel ca ar trebui sa va faceti timp o dimineata pe an pentru analizele uzuale. Batranii sunt cei mai vulnerabili la anemii cu valori atat de mici, de aceea se poate intampla ca intr-un salon sa fie primii care primesc transfuzii.

Inapetenta

Lipsa poftei de mancare, asociata cu senzatie de greata, voma ca zatul de cafea (hematemeza), dureri de bruta, arsuri la stomac, balonare imediat dupa masa, scaderea in greutate – toate acestea pot indica prezenta unei tumori gastrice. O edoscopie digestiva superioara cu biopsie poate pune diagnosticul clar pentru a decela cauza acestor simptome.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.