Setari Cookie-uri

5 afectiuni care apar toamna

Toamna apar variatiile bruste de temperatura, umiditate si presiune atmosferica, variatii la care organismul nostru raspunde si incearca sa se adapteze. Noptile devin mai lungi, iar de lumina stimulatoare a soarelui se bucuram din ce in ce mai putin. Timpul ploios ne scade imunitatea si ne creste riscul in fata infectiilor respiratorii, astfel ca, in ansamblu, toamna devine un anotimp in care afectiunile se fac resimtite.

Insuficienta cardiaca

Adaptarea la variatiile de temperatura, umiditate si presiune care apar toamna intensifica circulatia sanguina si suprasolicta astfel intregul sistem cardio-respirator. Perioada de adaptare de la perioadele caniculare la temperaturile din timpul taomnei si timpul ploios pot reprezenta adevarate provocari pentru persoanele cu boli cardiace. Se recomanda prudenta si ingrijire, urmarea tratamentelor cu strictete dupa prescriptia medicului.

Bolile reumatice

Expunerea la frig si umezeala sensibilizeaza foarte mult pacientii suferinzi de reumatism si afectiuni artrozice, durerile din articulatii intensificandu-se foarte mult. Durerile din aceste afectiuni sunt greu suportabile, adesea afectand si inima datorita intesntitatii, de aceea pacientii trebuie sa foloseasca metodele de calmare impuse de medic: acupunctura, bai fierbinti, purtarea unor benzi elastice, unguente antiinflamatorii si analgetice, evitarea iesirilor la plimbare pe timpul rece sau ploios.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.