Setari Cookie-uri

Analizele medicale in functie de varsta

Cel mai bun mod de a preveni o boala este depistarea acesteia la timp. Desi pentru multe persoane nu este considerat ceva serios, controlul medical de rutina este extrem de important deoarece, cu ajutorul acestuia, ne putem controla organismul.

3. Varsta 40 – 50 de ani
Daca aveti varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani, pe langa cele mentionate mai sus, mai adaugati la controlul de rutina si mamografia.
Controlul oftalmologic
Controlul oftalmologic este si el foarte important in aceasta perioada, ochii fiind foarte sensibili. Multi medici recomanda sa mergeti la control in fiecare an, insa daca nu aveti nicio problema de vedere, puteti merge si o data la 2-4 ani. Dupa varsta de 65 de ani, trebuie sa va faceti un astfel de control anual.

4. Varsta 50 – 70 de ani
Scanarea densitatii oaselor
Femeile scunde si slabe sunt destul de sensibile in perioada menopauzei. Acelasi lucru se poate spune si despre cele care au avut fracturi dupa varsta de 45 de ani sau mamele lor au avut osteoporoza.

5. Nu uitati de barbatii din viata voastra
Daca barbatul are peste 30 de ani, ar trebui sa isi faca un control al colesterolului la fiecare cinci ani. Daca are peste 40 de ani, este necesar de testul pentru cancerul de prostata.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.