Setari Cookie-uri

12 semne alarmante ale stresului

In vremurile noastre ne confruntam cu adevarate boli ascunse, cu efecte deosebit de grave, dar pe care le neglijam sau le toleram doar pentru ca nu au o simptomatologie spectaculoasa in aparenta, dar in esenta ne scurteaza semnificativ viata: stresul, obezitatea, tulburarile psihice etc.

In vremurile noastre ne confruntam cu adevarate boli ascunse, cu efecte deosebit de grave, boli pe care le neglijam sau le toleram doar pentru ca nu au o simptomatologie spectaculoasa in aparenta, dar in esenta ne scurteaza semnificativ viata: stresul, obezitatea, tulburarile psihice etc.

semene periculoase ale stresului
Da, acestea sunt considerate boli si pot avea efecte deosebit de nocive asupra organismului. Stresul spre exemplu este cel care sensibilizeaza organismul in fata oricarei infectii si afectiuni si tot el reprezinta una din cauzele favorizante ale cancerului. De aceea trebuie sa recunoastem semnele stresului inca de la aparitia lor si sa incercam sa luam masuri privind modificari in stilul de viata si conduita antistres.

12 semne periculoase ale stresului

Tulburarile de somn

Mai ales tineretul le ignora sau oameni cu o viata activa care adorm tarziu in noapte si considera ca asa si-au facut ei program, dar de fapt daca ar incerca sa adoarma la 21:00 de exemplu vor cosntata ca este imposibil. Aceasta pentru ca de fapt ei au o tulburare de somn data prin lipsa unui porgram in acest sens si stilul de viata haotic pe acre il duc. Somnul este important in regenerarea tesuturilor si refacerea depozitelor organismului, iar somnul cu vise este extrem de importand pentru descarcarea tuturor tensiunilor din subconstient, fiind o veriga de baza a echilibrului psihic.

Degradarea discreta a starii generale

Chiar daca nu puteti repera un simptom anume sau un deficit, totusi simtiti ca toate activitatile si calitatile voastre sufera in ansablu o diminuare, inclusiv implicarea in viata personala spre exemplu sau rezultatele de la locul de munca ori ale studiilor sau scaderea initiativei, a “chefului” mai bine zis. Acestea sunt scaderi generale pe care persoana in cauza cu greu le sesizeaza, dar se poate orienta dupa scaderea randamentului general si a sentimentului de implinire sau multumire raportat inclusiv la viata personala. Inseamna ca ceva se intampla...

Tensiuni musculare

Stresul produce modificari ale vascularizatiei si incordeaza muschii, astfel apar dureri musculare, chiar si in timpul noptii, cele mai puternice apar la nivelul umerilor si al picioarelor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.