Setari Cookie-uri

5 metode usoare de a combate varicele

Varicele reprezinta o problema tot mai comuna printre oamenii moderni, cu un stil de viata haotic si viata sedentara.


In fiecare seara...


In fiecare seara cand va asezati la televizor sau chiar in pat relaxandu-va cu o carte in mana inainte de culcare puneti sub picioare o perna inalta, astfel incat sa vi le tina ridicate la 45 de grade. Stati asa macar jumatate de ora.

Masajul picioarelor


Intotdeauna cand va masati picioarele sau folositi pur si simplu o lotiune de corp sau o crema dupa epilare faceti miscarile de la glezna spre bazin, evitati miscarile inverse. In felul acesta stimulati musculatura din peretii venelor precum si circulatia sangelui.

Sportul

Sportul care solicita mai multe grupe musculare simultan este cel mai indicat pentru mentinerea sanatatii. Nu mizati pe exercitiile facute la aparatele din salile de fitness care va lucreaza focalizat musculatura, ci pe exercitii fizice care va antreneaza intregul corp. Mersul pe jos este cel mai usor “sport” de efectuat zilnic, asadar nu ezitati sa mergeti sau sa urcati scarile ori de cate ori aveti ocazia.

Sosetutele...

Nu este recomandat sa purtati sosete cu elastic puternic care sunt si inalte, pana sub genunchi sau dresurile care se prind sus pe coapsa, acestea opresc circulatia si favorizeaza aparitia varicelor.

Folsiti in mod regulat creme care previn aparitia varicelor. Odata aparute, tratamentul acestora este dificil, iar daca au depasit primul stadiu evolutiv sansele de revenire a venelor la calibrul initial sunt foarte mici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.