Setari Cookie-uri

7 Boli care determina scaderea nemotivata in greutate

Pentru ca in zilele noastre, datorita stilului de viata tendinta spre supraponderabilitate este crescuta, adesea persoanele care scad in greutate se bucura pentru silueta lor, mai ales daca nu au depus niciun efort pentru a o obtine. In esenta insa, scaderile ponderale nemotivate, in lipsa unei diete sau a unor cauze aparente, pot ascunde de fapt patologii importante si pot fi considerate simptome ale acestor boli.

Parazitii intestinali

Aceste organisme parazitare se localizeaza la nivel intestinal tocmai pentru ca se hranesc cu alimentatia animalului pe care il paraziteaza. Aceste mecanisme sunt valabile si in cazul omului, parazitii “mancand” de fapt produsele de digestie ale omului, asadar persoana infectata desi mananca, este infometata fiindca nu mai ramane suficienta mancare si pentru corpul sau. Incepe astfel sa scada in greutate, desi mananca din ce in ce mai mult si ii este tot mai foame tocmai pentru ca in esenta nu se hraneste, ca atare organismul este infometat. Spre exemplu teniile, viermi intestinali foarte lungi, sunt mari consumatoare ale produselor alimentare intestinale.

Boli neurologice

Bolile neurologice pot duce la un consum mare al organismului pe fond nervos, de stres, sau chiar tulburari organice serioase care insotesc unele boli neurologice. Printre aceste boli putem enumera: dementa, Alzheimer, Parkindon, scleroza multipla, accidente vasculare cerebrale etc.

Alte boli

Unele boli cardiace, pulmonare, bolile renale, infectiile cu fungi in special dar nu numai, tuberculoza – acestea sunt boli care determina, alaturi de alte semne si simptome, scaderea ponderala.

O scadere ponderala alarmanta este aceea care se produce fara niciun motiv aparent, cand pacientul nu tine regim si nu a inceput un program intens de sport, reprezentata prin pierderea a peste 5% din greutatea corporala in mai putin de 2 luni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.