Setari Cookie-uri

7 factori care iti cresc colesterolul

Hipercolesterolemia este o problema importanta a omului modern, peste 50% din populatia care vine la analize prezentand colesterolul marit. Hipercolesterolemia (concentratia mare a colesterolului in sange) este cauza principala a aterosclerozei, boala care reprezinta substratul infarctelor miocardice si al accidentelor vasculare cerebrale.

Stresul

Stresul creste secretia hormonilor de stres, ca adrenalina si cortizol, care duc la cresterea sintezei de colesterol dar si la acumularea acestuia in organism. Sportul este cea mai buna arma impotriva stresului, iar daca il asociati cu metode de relaxare si aromaterapie rezultatele sunt si mai bune.

Fumatul

Fumatul perturba metabolismul, toxifica, creste riscul de cancer, produce vasoconstrictia vaselor fine si afecteaza ficatul care este unul din sediile principale ale metabolismului lipidic. Fumatul creste mult colesterolul rau si afecteaza functionalitatea vaselor si a inimii in mod indirect.

Istoricul familial

Se pare ca factorul ereditar influenteaza nivelul colesterolului in sange, de aceea pentru cei cu istoric familial alimentatia este foarte importanta pentru a mentine in frau colesterolemia.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.