Cat de periculos este sexul oral pentru sanatate?

Un virus raspandit in timpul sexului oral s-a dovedit a fi principala cauza de cancer la gat in randul adultilor sub 50 de ani.

Un virus raspandit in timpul sexului oral s-a dovedit a fi principala cauza de cancer la gat in randul adultilor sub 50 de ani.

sex oralOamenii de stiinta sustin ca virusul papiloma, raspandit in timpului sexului neprotejat oral este direct relationat cu cresterea numarului de cazuri de cancer la gat, din ultimele decenii.

Astfel, doctorii sugereaza ca baietii sa fie vaccinati impotriva HPV, la fel ca si fetele, pentru a preveni raspandirea bolii.

Cancerul bucal si al orofaringelui (partea superioarara a gatului) erau diagnosticate in mod normal la oamenii mai in varsta care fumau si consumau bauturi alcoolice in exces. Dar din ce in ce mai multe cazuri de cancer la gat se gasesc la tineri, transmite Daily Mail.

Profesoara Maura Gillison, de la Universitatea din Ohio sustine ca HPV-ul transmis prin sex oral este cauza mai multor cazuri de cancer la gat decat fumatul. Astfel, doctorii sunt preocupati ca principalele cauze ale cancerului vor fi in viitor bolile cu transmitere sexuala.

Cancerul provocat de sexul oral, subiect de documentar


In Marea Britanie si in SUA, cazurile de cancer la gat, datorat sexului oral s-au dublat fata de anii ’20. Iar in Suedia, daca in anii ’70 un sfert din populatia bolnava de cancer la gat avea ca si cauza HPV-ul, acum 90% dintre cei care sufera de cancer la gat, isi dotoreaza boala sexului oral neprotejat.

“Cea mai mare cauza a infectiilor orale cu HPV este numarul partenerilor pe care o persoana i-a avut de-a lungul vietii, mai exact, numarul indivizilor cu care a facut sex oral. Cu cat numarul e mai mare, cu atat sansele de contactare a cancerului la gat sunt mai mari”, sustine Maura Gillison.

Asociatia Americana de Stiinta a informat de curand ca studiile facute printre tineri arata ca acestia considera sexul oral ca pe ceva “normal, acceptabil din punct de vedere social, lipsit de consecinte si mult mai putin riscant ca sexul normal”.

Un alt sudiu, realizat de Universitatea Johns Hopkins, arata ca HPV cauzeaza mai multe cazuri de cancer decat alcoolul sau tutunul.

Majoritatea infectiilor cu HPV nu arata simptome, iar oamenii nu cauta tratament.

Campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin a fost extinsa


Va recomandam si articolul Healthy in care se vorbeste detaliat de toate pericolele pentru sanatate pe care le implica sexul oral: Pericolele sexului oral


Sursa: 9am.ro
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri