Setari Cookie-uri

5 Semne nebanuite ale stresului

Stresul organic si psihic se instaleaza in cele mai multe cazuri lent, insidios, exteriorizandu-se in semne discrete, pe care rar le asociem starii de stres, urmand ca in timp sa ne epuizeze energia fizica si psihica si sa cauzeze boala.

Tulburarile de somn

Insmoniile si starile de somnolenta din timpul zilei, precum si visele agitate, cosmarurile sau trezirea de mai multe ori pe timpul noptii – toate acestea sunt semne ale stresului cotidian. Incercati sa revizuiti managementul stresului si sa va faceti un program de sport, exercitiile fizice elimina aceste simptome.

Cresterea frecventei infectiilor

Daca anumite boli au inceput sa recidiveze din ce in ce mai des, ca de exemplu racelile, candidoza, alergiile, infectiile urinare etc. – toate acestea sunt semne ca imunitatea generala a organismului este in scadere si foarte probabil principala cauza este reprezentata de stres. Schimbarea alimentatiei si introducerea in meniul zilnic a fructelor si legumelor crude, a lactatelor si iaurturilor poate reprezenta o solutie pentru cresterea imunitatii si combaterea stresului organic.

Citește și:

Irascibilitatea

Irascibilitatea, starea de stres si tensiune prelungita fara motive mari, la activitatile zillnice, reprezinta un semn de stres.

Durerile menstruale

Aparitia durerilor menstruale si a sindromului premenstrual (SPM) sunt semne de stres, cu dereglari hormonale care includ si hormonii sexuali feminini. Tulburarile menstruale, sangerarile abundente, ciclu menstrual neregulat – toate aceste pot fi semne de stres, dar se recomanda sa vizitati medicul specialist pentru a exclude o posibila patologie (chist ovarian, dereglari ale glandelor endocrine ca ovar si/sau tiroida etc.). De asemena atat pentru femei cat si barbati apare o diminuare a libidoului la stres.

Dureri de cap

Durerile de cap frecvente, aparute mai des de doua saptamani, reprezinta semn de boala. De asemenea cefaleea aparuta in timpul week-end-urilor reprezinta semn de stres sau de boala. Se recomnada investigatii si excercitii fizice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.