Setari Cookie-uri

Mituri doborate despre suplimentele de slabit

Majoritatea persoanelor supraponderale isi doresc sa elimine surplusul de kilograme cat mai simplu, daca s-ar putea prin inghitirea unei pastile minune care sa le readuca rapid silueta.

Majoritatea persoanelor supraponderale isi doresc sa elimine surplusul de kilograme cat mai simplu, daca s-ar putea prin inghitirea unei pastile magice care sa le readuca rapid silueta.

Din pacate insa in lumea vie lucrurile nu functioneaza dupa acest model. Organismul uman este unul foarte complex in care toate celulele interactioneaza intre ele, asadar modificarea uneia va duce la modificarea tuturor celorlalte.

Suplimentele alimentare te slabesc

Pentru a readuce organismul la starea de sanatate si la silueta proprie este nevoie de timp astfel incat celulele sa isi reseteze “modul de viata” propriu, sa interactioneze cu toate celelalte, sa creeze noi sisteme de raspuns si reactie – mai pe scurt sa se adapteze in conditii optime.

Orice grabire a acestor procese va avea urmari nefaste: fie este periclitata sanatatea, fie efectele de eliminare a kilogramelor nu apar sau apare efectul yo-yo, ba mai mult apar noi afectiuni, unele foarte grave cum este cancerul etc.

Citește și:

Suplimentele alimentare te slabesc

Marea majoritate a suplimentelor alimentare pentru slabire care “au efect” se bazeaza mai mult pe tulburari metabolice cu cresterea anormala a arderilor. De exemplu multe dintre acestea au efecte adrenergice: cresc bataile inimii, dau atacuri de panica, ameteala, tulburari intestinale, mecanisme care se activeaza in mod normal atunci cand organismul se afla in fata unui pericol iminent.

Ca atare aceste suplimente activeaza mecanismele de stres si deregleaza echilibrul glandelor endocrine, urmand ca efectele patologice, bolile si dezechilibrele sa se instaleze dupa un timp si persoana respectiva sa se intrebe de ce oare a ajuns sa sufere de vreo afectiun endocrina sau cardiovasculara.

Suplimentele naturiste de slabit sunt bune

Din pacate suplimentele naturiste nu au fost testate, nu au trecut printr-un studiu randomizat pentru a se sti exact ce contin, ce efecte au, ce efecte secundare prezinta la timp scut si lung (de exemplu la cativa ani – sunt medicamente ale caror efecte apar si dupa mai mult de 10 ani de la administrare, unele noxe toxice de asemenea prezinta efecte intarziate). Ca atare nu puteti sti la ce sa va asteptati de la aceste pastile. Chiar daca sunt facute din plante, aceasta nu inseamna ca sunt sanatoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.