Setari Cookie-uri

Cele 10 obiceiuri sanatoase

Unii oameni sunt sanatosi fiindca si-au creat niste obiceiuri zilnice care au rolul de a le mentine sanatatea. Preventia este cea mai buna, asadar va invitam sa aflati in randurile ce urmeaza 10 dintre cele mai bune obiceiuri sanatoase.

Acele persoane care consuma frecvent peste si fructe de mare sunt feriti de afectiuni cerebrale, cancere si boli cardiovasculare. Se recomanda sa consumati de 2-3 ori pe saptamana peste sau fructe de mare. Inca un beneficiu pe care il aduc aceste alimente este acela ca scad riscul bolilor autoimune si al alergiilor. Asadar daca va stiti cu un fond atopic (astm, boli autoimune, alergii etc), cu atat mai mult consumati peste.

7. Mici momente de ralaxare

Acordati-va in fiecare zi macar un moment de relaxare, moment in care sa va delectati si sa va simtiti bine. Aveti grija sa alegeti acest moment intr-o atmostfera adecvata: unii aleg baia cu aromaterapie ca mijloc de relaxare, altii o scurta plimbare prin parc in drum spre casa, iar altii aleg chiar sa practice un hobby. Aceasta ultima varianta este si mai constructiva, fiindca natura omului este sa faca ceea ce-i place, ca atare acordand atentie hobby-urilor voastre va mentineti echilibrul psihic.

Citește și:

8. Consumul de ceai

Iubitorii de ceai sunt sanatosi si traiesc mai mult. Ceaiul baut dupa un anumit ritual, savurat, adesea tine locul gustarilor. Acesti oameni sunt adesea slabi, nu prezinta colesterol crescut sau boli cardiovasculare si totodata nu se plang de efectele stresului, pentru ca simplul lor ritual zilnic ii detaseaza si elimina efectele nedorite ale stresului.

9. Igiena

Igiena orala, igiena intregului corp (dar nu excesiva), precum si efectuarea analizelor anuale si adoptarea unui regim de hrana sanatos (igiena alimentara) reprezinta o buna cale spre sanatate si longevitate. Stiati ca lipsa igienei (sau igiena incorecta) se inscrie in top 3 cauze declarate la nivel mondial pentru aparitia cancerelor?

10. Socializarea

Relatiile sociale sunt importante pentru mentinerea unui echilibru psihic, pentru nevoia de integrare si socializare a omului. Totodata iesind cu prietenii, colegii etc. aflati si multe informatii care va ajuta in atingerea telurilor proprii. Oamenii care nu socializeaza capata probleme psihice, de personalitate si chiar afectiuni fizice (studii psihosomatice atesta implicarea psihicului in producerea unor afectiuni fizice).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.