Sarbatorile pascale vin de fiecare data cu cazuri noi de intoxicatie cu oua.
- Transpiratii;
- Stare generala de rau;
- Greata care poate fi urmata de vrasaturi;
- Durere de cap;
- Uneori, in functie de germenele infectant, apare diareea si deshidratarea secundara;
- Eruptii cutanate, mai ales in reactiile urticariene etc.
Cum putem evita intoxicatia cu oua?
Sunt cateva masuri generale pe care trebuie sa le cunoasteti.
Atunci cand achizitionati ouale, verificati ou cu ou si de asemenea verificati stampila si termenul de valabilitate.
Nu cumparati oua care au fisuri sau orice alt "defect”, oricat de superficial sau mic ar fi acesta. Prin acea fisura se pot insamanta germeni patogeni.
Achizitionati oua doar din magazine avizate.
Daca transportati ouale, trebuie sa fiti atenti la timpul de transport. Daca depaseste 30 de minute sau daca este o zi torida, atunci trebuie sa le depozitati intr-o cutie frigorifica.