Setari Cookie-uri

S.O.S.: Cum scapi de transpiratia excesiva

Caldura topitoare, soarele puternic si drumurile in miezul zilei te deranjeaza pentru ca te predispun la transpiratii excesive?

Se recomanda sa evitati consumul de grasimi, de preparate prajite, de alimente fast-food, de conserve, mezeluri, afumaturi, carnati. Se recomanda consumul zilnic de fructe proaspete, salate de cruditati, lactate, branzeturi si carne (de pui, peste sau curcan) preparata la gratar, la cuptor sau fiarta.

Tratarea infectiilor si a altor boli



Daca prezentati infectii fungice, infectii ale unghiilor, ciuperca piciorului, matreata de tip infectios si alte afectiuni sistemice ca infectii in corp, se recomanda tratarea acestora. Nu trebuie sa neglijati faptul ca adesea hiperhidroza (transpiratia excesiva) insotita de miros neplacut este cauzata de afectiuni: infectii renale, infectii pulmonare, micoze (ciuperci), boli metabolice, afectiuni endocrine, afectiuni nervoase, dar si de consumul de alcool si de fumat. Se recomanda si consultul medicului daca metodele de mai sus nu dau rezultate cu privire la inlaturarea hiperhidrozei.

transpiratie urat mirositoare Tehnici de relaxare



Sa nu uitam ca stresul si emotiile pot duce la transpiratii excesive. Acestea de obicei sunt caracterizate prin cantitatea mare de apa eliminata si mai putin prin miros neplacut. Tehnicile de relaxare si reducere a stresului pot fi utile in combaterea hiperhidrozei. Se recomanda si un consult medical la endocrinologie pentru a elimina o cauza glandulara a hiperhidrozei (variatii ale hormonilor sexuali, afectiuni ale tiroidei, glandelor suprarenale etc.).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.