Setari Cookie-uri

Atentie - Varicele nu trebuie neglijate

In jur de 30% din populatia Romaniei este afectata de varice, iar 60% dintre aceste cazuri sunt reprezentate de femei. Raspandirea simptomelor provocate de varice tinde sa creasca odata cu inaintarea in varsta, arata un studiu realizat de Unitatea Wolfson pentru Prevenirea Bolilor Vasculare Periferice in colaborare cu Universitatea Edinburgh.

Printre remediile traditionale ale bolii varicoase se numara exercitiile fizice, dietele echilibrate, ciorapii special conceputi pentru usurarea circulatiei sau ridicarea picioarelor de pe sol cu fiecare ocazie si cat mai des. Exista totusi cazuri cand aceste remedii naturale nu functioneaza, iar atunci trebuie apelat la medic.


Operatia varicelor este o metoda destinata afectiunilor acute, ce presupune o interventie chirurgicala ce se realizeaza asupra vaselor de sange inflamate, strangulate si tumefiate de la suprafata pielii.

Consta in ligatia si eliminarea vaselor de sange mult prea afectate, acea parte tumefiata care provoaca toate durerile si senzatiile de mancarime.



Surse studii:
https://medlive.hotnews.ro/petreceti-prea-mult-timp-in-picioare-atentie-la-varice.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27720/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.