Setari Cookie-uri

3 Situatii in care durerea ascunde boli grave

Fiecare dintre noi stie ce este durerea. Ne-am confruntat cu ea in diferite situatii, ba chiar unele dureri ni se par obisnuite si firesti, cum sunt de exemplu cele date de ciclul menstrual.

Durerile in piept recidivante pot sa ascunda o boala ischemica a inimii. Astfel arterele inimii se infunda progresiv prin avansarea aterosclerozei sau prin cresterea unui tromb (cheag de sange), dand dureri frecvente. Durerile apar fie dimineata, fie dupa eforturi zilnice, moderate. Este recomandat controlul la cardiolog, o electrocardiograma si eventual, la sugestie, ecografie cardiaca sau chiar alte interventii, cum ar fi coronarografie. Este foarte important sa depistati o boala cardiaca precoce, evolutia de obicei duce la infarct (chiar la varste sub 40 de ani mai ales pentru fumatori sau cei cu diabet sau ateroscleroza).

Durerea foarte puternica

durerea ascunde boli grave

O alta serie de dureri care poate ascunde afectiuni grave, poate chiar acute – urgente medicale – sunt durerile foarte puternice. Acestea pot pune viata pacientului in pericol. Spre exemplu o durere foarte puternica in abdomen poate exprima o pancreatita sau chiar o sarcina ectopica rupta – maxima urgenta medicala.


O durere localizata la nivelul piptului, puternica, aparuta brusc, care poate chiar iradia in umarul sau bratul stang – poate fi durerea dintr-un infarct miocardic acut.

Citește și:

In general durerile foarte puternice trebuie investigate

Durerea reprezinta unul din cele mai evidente semne ca ceva din organismul nostru nu functioneaza bine. Durerea anunta existenta multor tulburari, de la simple carente nutritionale pana la boli deosebit de grave sau chiar cancere.

Surse foto: sxc.hu

Iti recomandam pe aceeasi tema si articolele:

Remedii naturiste simple pentru durerile de cap

13 Semne si simptome care anunta un infarct

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.