Setari Cookie-uri

De ce se tem romanii in ceea ce priveste sanatatea?

Philips a efectuat un studiu ce ne dezvaluie ingrijorarile principale ale romanilor in ceea ce priveste starea lor de sanatate. Peste 39% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la bolile cardiovasculare si atacul de cord, in timp ce aproximativ 4% sunt ingrijorati cu privire la bolile oncologice ca o posibila amenintare in urmatorii cinci ani.

Conform indicatorilor Comisiei Europene de Sanatate* speranta de viata in Romania este de 69,8 la barbati fata de 76,4 media europeana si 77 la femei fata de 82 media europeana. De asemenea, speranta de viata sanatoasa este de 59,5 la barbati fata de 61 media europeana si 61 la femei.

“Astfel de sondaje sunt foarte utile pentru evaluarea modului in care societatea intelege riscurile pentru sanatatea populatiei si modalitatile de a gestiona aceste riscuri ", a declarat Domnul Robin Armstrong, Manager Regional Philips Healthcare, cu privire la constatarile sondajului.

Vorbitorii care au luat cuvantul la masa rotunda au facut referire la provocarile globale si locale din domeniul sanatatii si au reconfirmat angajamentul Philips, in calitate de lider in Sanatate si Bunastare, de a asigura servicii medicale sustenabile in viitor, pe intreg mapamondul.

Citește și:

"Va trebui sa dezvoltam sisteme sociale care sa incurajeze o mai mare implicare proactiva in prevenirea, depistarea si diagnosticarea precoce, precum si trecerea de la un sistem de sanatate centrat pe spital la un alt sistem mai centrat pe pacient. Oferirea ingrijirilor medicale incepe cu intelegerea nevoilor oamenilor", a mai declarat Domnul Robin Armstrong, Manager Regional Philips Healthcare.

Tendinte la nivel mondial: imbatranirea rapida a populatiei si bolile cronice


In cadrul evenimentului, Domnul Robin Armstrong de la Philips a mentionat mai multe tendinte la nivel mondial. Populatia lumii imbatraneste la o rata nemaivazuta pana acum in istorie; in anul 2000, existau 600 milioane de oameni cu varsta de peste 60 de ani. Pana in 2006, numarul acestora a depasit 700 milioane. Pana in 2050, se preconizeaza aproape o triplare, ajungandu-se la o cifra de-a dreptul incredibila, de 2 miliarde de persoane in categoria de varsta peste 60 de ani. Pana in 2050, se preconizeaza ca jumatate din lumea dezvoltata va suferi de boli cronice. Domnul Armstrong a subliniat, de asemenea, importanta cresterii gradului de constientizare a publicului cu privire la problemele de sanatate. .

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.