Setari Cookie-uri

Ministerul Sanatatii: Cum prevenim raceala?

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor. Ministerul Sanatatii deruleaza si anul acesta Campania de vaccinare gratuita antigripala.

Campania de vaccinare se deruleaza in doua etape. In prima etapa, directiile de sanatate publica au achizitionat 256 281 doze de vaccin gripal cu care s-a inceput imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, cu prioritate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Restul de aproximativ 730 000 de doze de vaccin gripal vor fi achizitionate de catre Ministerul Sanatatii, prin licitatie publica, urmand ca acestea sa fie distribuite in teritoriu dupa data de 15 noiembrie a.c., pentru continuarea campaniei.

Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru prevenirea imbolnavirii de viroze

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

Citește și:

Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si in special prin gripa.

Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esential pentru mentinerea unui corp sanatos.

De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, este bine sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Iti recomandam si articolul "Cum sa scapi de raceala si de gripa"


Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.