Setari Cookie-uri

Cum stam cu virozele in tara?

In Romania activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara tendinta de crestere semnificativa, fara probe pozitive pentru virusurile gripale.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.


Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.
Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esential pentru mentinerea unui corp sanatos.


De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine sa evite deplasarile și frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.