Setari Cookie-uri

Tratamentei naturiste care te scapa de raceala

Raceala nu ne da pace in sezonul rece, ne ingreuneaza activitatile si ne strica buna dispozitie. Medicamentele uneori nu ne sunt suficiente pentru a ne reface starea de sanatate, de aceea este indicat sa asociem si cateva tratamente naturiste.

Supe, fripturi si usturoi


Este recomandat ca personale racite sa cnsume seara inainte de culcare o supa/ciorba fierbinte. Aceasta ii asigura un surplus de lichide pentru perioada noptii cand poate transpira si are risc de deshidratare.

De asemenea friptura de pui cu usturoi este foarte utila unei persoane racite. Usturoiul prezinta multe proprietati care inving raceala:
- proprietati antiinflamatorii;
- proprietati antibacteriene;
- scade durerea;
- creste imunitatea;
- desfunda nasul;
- scade durerea in gat etc.

O persoana racita ar trebui sa manance in fiecare zi usturoi, de preferabil la masa de pranz. Daca nu se poate, atunci la masa de seara, dupa supa sau ciorba.

Somnul


Atunci cand raceala este in toi, adica atunci cand simptomele sunt puternice persoana racita ar trebui sa stea acasa in pat pentru refacere. O persoana racita are nevoie de mult somn si ar trebui lasata sa doarma, chiar daca a trecut ora mesei. Daca organismul ii cere somn pentru refacere, este indicat ca acesta sa nu fie intrerupt.

Exceptie face momentul in care persoana racita transpira in timpul somnuui si trebuie neaparat schimbata cu haine uscate.

Este indicat ca pe parcursul racelii sa va masurati temperatura dimineata inainte de a va da jos din pat, in mijlocul zilei si seara.

De asemenea raceala poate ascunde patologii mai grave, de aceea daca aveti simptome suparatoare sau durere in piept este bine sa consultati un medic pentru a exclude o posibila boala la plamani.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.