Setari Cookie-uri

Dureri de cap? Remedii naturiste incredibile

Durerile de cap sunt din ce in ce mai frecvente peste varsta de 18 ani si predomina in populatia sedentara, cu munca de birou, cu alimentatie necorespunzatoare, pozitie incorecta a coloanei vertebrale si eventual in populatia stresata.

Durerile de cap sunt din ce in ce mai frecvente peste varsta de 18 ani si predomina in populatia sedentara, cu munca de birou, cu alimentatie necorespunzatoare, pozitie incorecta a coloanei vertebrale si eventual in populatia stresata.
tratamente naturiste care combat dureri de cap

De ce apare durerea de cap?


Durerea de cap are atat de multe cauze:


- deshidratarea ;

- pozitia incorecta a coloanei vertebrale – durerile de cap sunt astfel frecvente in randul celor care lucreaza la birou;

- afectiuni oftalmologice;

- patologie dentara;

- carente alimentare: anemie, lipsa de calciu, de magneziu etc.;

- infectii si stari febrile;

- patologii craniene – in acest caz durerile de cap nu cedeaza la medicatia uzuala (analgetice uzuale);


Remedii naturiste incredibile pentru dureri de cap obisnuite


Apa – puterea hidratariiStiati ca peste 70% din durerile de cap obisnuite la o persoana fara o boala evidenta se datoreaza deshidratarii? Astfel scade presiunea in arterele cerebrale si apare durerea de cap ca reflex. Foarte multe peroane care lucreaza la birou sau au viata sedentara si “uita” sa consume cei doi litri de apa pe zi se plang de dureri de cap.


Se recomanda ca cel putin dou treimi din lichidele consumate zilnic sa fie reprezentate de apa, apoi restul ceaiuri, cafea, lapte sau sucuri naturale de fructe/legume.

Exercitii fiziceMai tineti minte exercitiile de incalzire care se faceau in scoala? Acele miscari de cap in fata si spate, in lateral si rotiri, apoi miscari si rotiri de brate? Toate aceste exercitii atat de simple sunt recomandate zilnic la persoanele care au o mica “cocoasa” datorata muncii la birou sau pozitiei incorecte a coloanei vertebrale. Stiati ca prin coloana de la nivelul gatului (coloana cervicala) trec doua artere care apoi se unesc la nivelul cutiei craniene si iriga partea posterioara a creierului? Aceste artere numite vertebrale sunt afectate atunci cand coloana este prea curbata, fluxul lor scade si apar dureri de cap cumplite.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.