Setari Cookie-uri

Spitalul se 'muta' acasa

Mii de romani au nevoie de asistenta calificata zilnica sau macar saptamanala, insa posibilitatile de deplasare, de ingrijire si financiare sunt reduse.

Mii de romani au nevoie de asistenta calificata zilnica sau macar saptamanala, insa posibilitatile de deplasare, de ingrijire si financiare sunt reduse.

Ingrijiri medicale gratuite la domiciliu sustinute prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Greutatea de a merge la spital



Oamenii cu boli cronice sau boli grave se deplaseaza cu dificultate la spital, mai ales cei care trebuie sa faca naveta sau sa strabata un drum lung, drum pe care uneori nici nu il pot strabate din cauza conditiilor vremii.

De asemenea aceste drumuri incurca bolnavii si din punct de vedere financiar: unii bolnavi nu au suficienti bani de drumuri la medic astfel ca de multe ori nu mai pot ajunge pentru reevaluarea starii de sanatate sau pentru anumite interventii.


Familiile bolnavilor se declara de asemenea incurcate, este greu sa se deplaseze la spital pentru cei internati ori sa ii insoteasca pentru ca adesea boala aduce neputinta si respectivii oameni au adesea nevoie de un membru al familiei care sa ii insoteasca.


Ingrijire medicala gratuita la domiciliu



O salvare pentru multi bolnavi poate consta in ingrijirea medicala la domiciliu pe care se pare ca Statul Roman o pune la dispozitie prin Casa Nationala de Asigurari.


Aceste servicii medicale vor fi efectuate de cate personal medical calificat, acolo unde este posibil ingrijirea medicala va fi acordata de asistente.


Cele mai frecvente cazuri care necesita ingrijire la domiciliu sunt reprezentate de accidentele vasculare cerebrale si cardiace, neoplaziile (cancerul), precum si tratamentele postoperatorii.


Cum pot beneficia bolnavii de ingrijire medicala gratuita la domiciliu


Pentru aceste ingrijir bolnavii trebuie sa urmeze cativa pasi simpli:

  • sa ceara o recomandare in trei exemplare pentru ingrijirea medicala la domiciliu;
  • biletul de iesire din spital;
  • copie dupa cartea de identitate;
  • declaratii si alte documente in fucntie de caz;

Dosarul intocmit se va depune la Casa Nationala de Asigurari, iar raspunsul poate fi primit destul de repede pimit, in aproximativ trei zile, avand in vedere ca nu trebuie intarziata ingrijirea pacientilor cu aceasta necesitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.