Setari Cookie-uri

10 Cele mai ciudate boli din lume

Cu totii ne plangem, ba ca am racit, ba ca ne doare capul, sau de alte lucruri banale. Dar ce v-ati face daca ati suferi de una din urmatoarele boli bizare?

Progeria

Progeria

Progeria este imbatranirea prematura.

Progeria infantila se numeste si sindromul Hutchinson-Gilford Progeria. Este o boala foarte rara care consta in accelerarea peste masura a unor simptome ale batranetii. Se pare ca este o maladie genetica, ce apare sporadic si atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou nascuti.

Imbatranirea incepe cam la varsta de 4 ani, si la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale imbatranirii, de ex. par carunt, chelie, lipsa grasimii din corp. Schimbari degenerative au loc si in interiorul corpului, de exemplu arteroscleroza.

Foarte putini copii atinsi de aceasta boala grava, care provoaca imbatranirea rapida, ajung la varsta de 13 ani. Persoana care a trait cel mai lung cu aceasta boala a fost Ashley Hegi, din Canada, care a decedat la varsta de 17 ani in aprilie 2009.

La cei care sufera de progeria adulta (numita si sindromul Werner) imbatranirea incepe in timpul maturitatii timpurii si progreseaza ca si la progeria infantila.

Sursa foto: Wiki Commons

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.