Setari Cookie-uri

Ce informatii de prim ajutor cauta romanii?

Peste 5,45 milioane de romani au beneficiat, pana in prezent, de sfaturile si solutiile practice oferite in cadrul programului „Lectia de prim ajutor”, un proiect de preventie si educatie pentru salvarea de vieti dezvoltat de ING Asigurari de Viata in parteneriat cu SMURD. Programul ofera publicului larg informatii utile privind cele mai des intalnite probleme si urgente medicale, precum si solutiile care pot fi puse in practica in siguranta de catre persoane fara o pregatire medicala.

In primele patru luni de functionare, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a inregistrat peste 15.500 de vizite (dintre care aproape 10.100 de vizitatori unici), fiind vizionate peste 68.000 de pagini, cu un timp mediu petrecut pe site de 4,5 minute. Circa 40% dintre persoanele care au accesat www.lectiadeprimajutor.ro in intervalul noiembrie-februarie au fost interesate de solutii practice pentru diferite tipuri de urgente medicale (circa 40% dintre cautari vizand tematici precum „prim ajutor”, “ajutor” si „lectia de prim ajutor”), 9% de solutii in cazul fracturilor, 4,6% de afectiuni ale coloanei vertebrale, 1,13% de hemoragii si 1% de manevra Heimlich.


In ceea ce priveste intrebarile adresate medicilor SMURD prin intermediul site-ului, 20% dintre mesaje au solicitat informatii privind realizarea corecta a manevrei Heimlich (la adulti si copii), 15% despre cum trebuie sa procedeze in caz de lesin si pierdere a cunostintei, 10% despre fracturi, 10% despre cum ar trebui sa procedeze in caz de accident rutier, 10% cereau sfaturi in caz de inec si 10% despre alte situatii (precum crize de astm, soc anafilactic, degeraturi). De asemenea, 15% dintre persoanele care au scris medicilor SMURD au fost interesate despre modul in care pot face voluntariat in cadrul SMURD, iar alti 10% de includerea lectiilor de prim ajutor in cadrul scolilor.


Pornind de la premisa ca este foarte important ca populatia sa detina, inca de la cele mai mici varste posibile, notiuni de prim-ajutor, cei doi parteneri ai programului au in plan, pentru viitorul apropiat, si implementarea unui program de educatie in scolile din Romania.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.