Setari Cookie-uri

Ce afectiuni poti descoperi privindu-te in oglinda

Studiile au aratat ca schimbarile care se produc pe fata oamenilor pot avertiza asupra problemelor de sanatate pe care acestia le au. Cercetatorii de la Scoala de Medicina Yale din Statele Unite au sugerat ca ridurile faciale pot fi un semn de avertizare asupra osteoporozei.

OCHI

Cei de la 9am.ro ne informeaza cu privire la principalele afectiuni pe care le putem observa doar privindu-ne in oglinda.

OCHI


pleoape cazute - afectiuni posibile: paralizie faciala, atac cerebral, cancer pulmonar



Paralizia care apare pe o parte a fetei poate face dificila inchiderea ochilor si poate cauza "caderea" gurii. Se crede ca paralizia faciala apare din cauza unui virus, de obicei herpetic, care provoaca inflamarea unui nerv, iar acest lucru intervine in semnalele pe care creierul le trimite muschilor fetei. Pleoapele cazute sunt mai rar un semn al cancerului de plamani, iar simptomele care mai apar sunt dureri de umeri, slabire a puterii in maini si o senzatie de gadilare in palma.

ochi injectati - afectiuni posibile: alergie, inflamarea irisului, presiune arteriala ridicata



Ochii rosii sunt asociati cel mai des cu alergia, deoarece sistemul imunitar al organismului reactioneaza la o substanta cum ar fi polenul, provocand o reactie alergica.

zbaterea ochiului - afectiune posibila: stres, scleroza multipla



Fenomenul apare atunci cand muschii din pleoapa au spasme la fiecare cateva secunde. Stresul poate fi cauza acestor ticuri, deoarece opreste corpul din procedeul de absorbtie a vitaminelor B. Aceste spasme se pot petrece si in alte zone ale corpului, cum ar fi stomacul.

"Zbaterea persistenta a ochiului, pe parcursul mai multor zile sau saptamani, poate fi o cauza a afectarii sistemului nervos, cum ar fi scleroza multipla", spune medicul Stokes-Lampard. Printre simptomele sclerozei multiple se numara probleme cu echilibrul, amorteala si incetosare a vederii.

cercuri in interiorul ochilor - afectiuni posibile: colesterol ridicat, boala Wilson



"Cercurile albe din jurul irisului, partea colorata a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelurilor ridicate de colesterol din sange", spune medicul Susan Blakeney. Colesterolul ridicat poate duce de asemenea la aparitia unor depozite galbui de grasime sub piele si in jurul ochilor.

Cercurile maronii aparute in jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, care cauzeaza acumularea excesiva de cupru in organism. Mai intai afecteaza ficatul, insa ulterior cuprul intra in fluxul sanguin si ajunge la alte organe, inclusiv la ochi.

"Cuprul provoaca distrugerea tesuturilor, iar simptomele sunt dificultati de deplasare, tremurat si confuzie. De obicei boala apare la oameni sub 35 de ani", a declarat medicul Stokes-Lampard.

pleoape palide - afectiune posibila: anemia



Atunci cand pleoapa inferioara este palida in loc de rosiatica, persoana poate fi anemica. Acesta este rezultatul lipsei de fier, care este responsabil cu crearea celulelor de sange rosiatice. Anemia poate face o persoana sa se simta slabita, ametita, iritabila si friguroasa. Poate fi confirmata cu un test de sange.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.