Setari Cookie-uri

8 Boli ale trupului generate de starea psihicului

Supararea, tristetea, stresul, anxietatea si gelozia au un impact neasteptat asupra organismului uman: il imbolnavesc! Descopera cele 8 boli ale trupului cauzate de stari psihice.

Diabet, cancer sau boli ale inimii

Certurile cu partenerul de viata ne fac sa ne simtim rau, ne infurie, ne supara dar ne afecteaza si starea de sanatate. Oamenii de stiinta sustin ca certurile reduc procesul de regenerare a organismului. Potrivit lor, certurile determina o reactie a sistemului imunitar care declanseaza o serie de inflamatii. Un nivel ridicat al inflamatiei un organism duce la cancer, boli ale inimii, diabet, artrita etc.

8 boli ale trupului generate de starea psihica
Boli cardiovasculare declansate de stres

Stim cu totii ca stresul nu este bun pentru corpul nostru, insa nu stim caror riscuri ne supunem daca nu infruntam acest inamic. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Stanford din SUA, atunci cand supunem corpul unui nivel de stres, reactia lui fireasca este sa mareasca imunitatea si numarul moleculelor care lupta impotriva cancerului. Chiar si dupa ce situatia stresanta a trecut, corpul isi continua procesul de lupta saptamani intregi. Atunci cand este vorba de un nivel foarte ridicat de stres sau de stres cronic, organismul nu face altceva decat sa se lupte cu inamicul si sa isi faca planuri de viitor. Astfel, corpul reactioneaza: apar probleme de memorie, capacitatea de reproducere scade iar riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare si a diabetului sunt foarte mari.

Citește și:

Cercetatorii atentioneaza ca si simplele certuri nerezolvate duc la cresterea nivelului de stres din organism.

Risc de infarct si de atac cerebral

Certurile, supararile, stresul provocat de ele nu fac altceva decat sa isi lase urmele adanci in starea noastra de sanatate. Nerezolvarea problemelor si indispozitia persoanei respective de a se destainui poate avea ca urmari cresterea riscului de infarct, de atac cerebral sau de cancer. Nici destainurile nu fac minuni: persoanele care tipa sau care se cearta determina cresterea tensiunii, a ritmului cardiac, reactii care duc la infarct.

Citeste articolul integral "Bolile corpului generate de psihic" pe Garbo.ro

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole despre sanatatea:

7 greseli legate de persistenta unei dureri de spate

5 Metode contraceptive pe care trebuie sa le cunosti

Trebuie sa le cunosti: 5 Boli vaginale fara simptome!



Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.